Η Start Up Loceye στο ka-business.gr

Καινοτομία

  Το Loceye ξεκίνησε ως μια ομάδα οκτώ φοιτητών που είχε σκοπό να βγάλει στην αγορά την πρώτη εφαρμογή για Eye Tracking. Η εφαρμογή είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους όσοι ασχολούνται με την αγορά, με το marketing, για τους cognitive scientists για όσους ασχολούνται με  web design ή με δημιουργία apps.   


 

Ο Κωνσταντίνος Αλέξογλου, φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ και project manager της ομάδας του Loceye πήραν μέρος στα hackaton και έφυγαν νικητές καθώς η εφαρμογή τους κέρδισε τις εντυπώσεις. Τώρα «κλείνουν» το μάτι στις διεθνείς αγορές

 

 

Πως λειτουργεί το Loceye;


Η Loceye έχει όραμα να γίνει η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για Eye Tracking αναλύσεις, αφαιρώντας από την εξίσωση ειδικό hardware και μεγάλα κόστη.

 

Οι advertisers και οι UX researchers βασίζονται ως τώρα σε διάφορα metrics όπως τα clicks, το bounce rate και η λίστα συνεχίζει για τις έρευνες τους. Είναι σύνηθες όμως τα metrics αυτά να είναι ασυσχέτιστα με το τι πραγματικά κάνει ο χρήστης μέσα στην online υπηρεσία μας ή κοιτώντας την διαφήμιση μας.

 

Και εδώ έρχονται οι αναλύσεις eye tracking όπου εν γνώση του participant, μέσω κάποιων αλγορίθμων μπορούμε να προβλέπουμε που ακριβώς κοιτάει και έτσι να ορίσουμε δείκτες σύγχυσης, να δούμε το engagement του χρήστη στην ιστοσελίδα με στόχο τα μεγαλύτερα conversions και το καλύτερο brand engagement.

 


Η ιστορία της Loceye

 

«Στην πρακτική μου στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (I.T. Center) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σαν UX designer έμαθα από τον υπεύθυνο μου, ή μέντορά μου θα τον χαρακτήριζα καλύτερα, ότι η Booking.com είχε μία ενημέρωση σχετικά με τις πρακτικές που χρησιμοποιεί για UX αναλύσεις. Μία από αυτές ήταν και η μέθοδος eye tracking με δικά της συστήματα.

 

Αμέσως ήθελα να δοκιμάσω και εγώ να διεξάγω μία έρευνα αλλά γρήγορα είδα ότι δεν υπήρχε κάτι διαθέσιμο από software χωρίς ειδικό hardware. Και εκεί ήταν που άρχισαν όλα. Ήξερα ότι ο τομέας του Computer Vision είναι ανεπτυγμένος τα τελευταία χρόνια και ότι μπορούσα να βρω καινοτόμες λύσεις ώστε να μειώσω τον χρόνο ανάπτυξης και να ακολουθεί ανθρωποκεντρική σχεδίαση.

 

Το μόνο που μου έλειπε ήταν η ομάδα. Έβγαλα απευθείας μία αίτηση όπου ζητούσα άτομα αμισθί να στελεχώσουν την ομάδα και το προϊόν που ονειρευόμουν να γίνει πραγματικότητα μαζί τους. Στην αίτηση ανταποκρίθηκαν 105 φοιτητές, αρκετά μεγάλος αριθμός για άμισθες θέσεις.

 

Εκεί ήταν που κατάλαβα ότι οι φοιτητές στα Ελληνικά Πανεπιστήμια θέλουν να ασχολούνται με side projects εκτός του πανεπιστημίου για να αποκτήσουν εμπειρία και να δουν τις γνώσεις τους να εφαρμόζονται στην πράξη και όχι μόνο στην θεωρία. Μετά τον δεύτερο γύρο αιτήσεων 7 άτομα μπήκαν στην ομάδα και μαζί μετατρέπουμε την ιδέα σε πραγματικότητα», λέει ο Κωνσταντίνος Αλέξογλου.

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε