Μία ελληνική start up από τα Ιωάννινα στο Βερολίνο!

Καινοτομία

  Ο Κώστας Τζούμας, από τα Ιωάννινα, άριστος μαθητής από το Δημοτικό, που πέρασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, κατάφερε να πουλήσει τη δική του  data Artisans στον κινεζικό κολοσσό της Alibaba , η κινέζικη εκδοχή του Amazon.  

Ο Κώστας Τζούμας κατάγεται από τα Γιάννενα, όμως τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο Βερολίνο, όπου το 2014 ίδρυσε την εταιρεία Data Artisans
Ο Κώστας Τζούμας κατάγεται από τα Γιάννενα, όμως τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο Βερολίνο, όπου το 2014 ίδρυσε την εταιρεία Data Artisans

 

Ο Κώστας Τζούμας έστησε τη δική του start up επιχείρηση και με τη συμφωνία που έκανε , με την κινεζική εκδοχή του Amazon , την Alibaba, κατάφερε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρων, των διεθνών μέσω μαζικής ενημέρωσης .

 

Το ανήσυχο πνεύμα του,  με τη δημιουργία της data Artisans έκανε γνωστή την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και αυτή η τεράστια συνεργασία, δεν θα γινόταν γνωστή εάν δεν αναρτούσε μία λιτή ανακοίνωση στο twitter. O ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το επίτευγμά του, αυτό.

 

Πρόκειται για μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας -τεραστίων «ποσοτήτων»- δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες-καταναλωτές.

 

 

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία του ταλαντούχου επιστήμονα, που πλέον έχει έδρα και στο Λος Αντζελες, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει συνεργασίες με εταιρείες-κολοσσούς, όπως το Netflix, την Uber, την ING και την κινεζική εκδοχή του Amazon, την Alibaba.

 

Η τελευταία εξέλιξη έμελλε να είναι και η πλέον καθοριστική, καθώς η γιγαντιαία εταιρεία Alibaba εξαγόρασε την Data Artisans σε ένα deal που, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 90 εκατομμύρια ευρώ!

 

Την είδηση επιβεβαίωσε ο CEO της Data Artisans Κώστας Τζούμας, σημειώνοντας ότι η Alibaba είναι έτοιμη να επενδύσει ένα ακόμη ποσό-«μαμούθ» στην εταιρεία του προκειμένου να σχεδιάσει λογισμικό που θα την οδηγήσει σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε