Εφαρμογή Ka-business

Καινοτόμες δράσεις για τη διαφύλαξη των ελληνικών φυτογενετικών πόρων

Καινοτομία

Κρίταμο με ούζο, ζυμαρικά με μελισσόχορτο, πεσκανδρίτσα με φασκόμηλο και φοκατσάκια με ματζουράνα, είναι μερικές μόνο από τις συνταγές που φέρνει ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπως Κρουσίων στο πιάτο μας , αλλά και στο 14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη στις 6 Απριλίου στο ξενοδοχείο THE MET.

ο πλούτος του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσίων δίνει μια γεύση στο 14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη
ο πλούτος του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσίων δίνει μια γεύση στο 14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη

 

O Bαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων (ΒΒΚΚ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος www.bigpicnic.net, συνεργάζεται με εταίρους από την Ευρώπη και την Αφρική σε μια προσπάθεια για την ενεργή συμμετοχή του κοινού σε θέματα επισιτιστικής ασφάλειας.

Κύριος άξονας του έργου είναι η υπεύθυνη έρευνα και καινοτομία, μια προσέγγιση κατά την οποία όλοι οι κοινωνικοί φορείς συνεργάζονται για την ευθυγράμμιση της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων της έρευνας με τις αξίες ,τις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας.

Αποστολή του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσίων είναι η διατήρηση των φυτογενετικών πόρων της Ελλάδας μέσω της χρησιμοποίησής τους. Για το λόγο αυτό αναπτύσσει τη μεθοδολογία και την εργαλειοθήκη της συν-δημιουργίας σε θέματα επισιτιστικής ασφάλειας στην Ελλάδα , ενώ ταυτόχρονα είναι δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών , των παραγωγών , των ερευνητών , των επιχειρήσεων και της πολιτείας.

 

Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος  Κρουσίων βρίσκεται στην Ποντοκερασιά του Νομού Κιλκίς και υπάγεται στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού -Δήμητρα. Συμμετέχει στο «Διεθνές Δίκτυο Βοτανικών Κήπων» και στο «Δίκτυο Ελληνικών Βοτανικών Κήπων».

Ο ΒΒΚΚ προσφέρει γνώσεις σε όλους όσοι ετοιμάζουν φαγητό, σε γονείς, διατροφολόγους, ερευνητές, φορείς πολιτικής, βιομηχανία τροφίμων , δηλαδή σε όλους μας , μέσα από συμμετοχικές δράσεις όπως διαδραστικά εργαστήρια, καφέ επιστήμης, συζητήσεις, εκθέσεις δρασητριοτήτων κ.ά

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσίων  (www.bbgk.gr) μπορείτε να βρείτε και να αξιοποιήσετε το βιβλίο «Αρώματα και Γεύσεις από το Βοτανικό Κήπο» που έγραψαν η Δρ Ελένη Μαλούπα Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων , ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η Μαρία Στικούδη από το ΚΠΕ Βερτίσκου.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε