Εφαρμογή Ka-business

(video) Αποκλειστική Συνεργασία του www.ka-business.gr με το talentire.com και επιχειρηματίες ετών 15

Καινοτομία

  Σε μια κατάμεστη αίθουσα,  από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου, ξεκίνησαν οι εργασίες του 14 ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη. Ήδη από τις πρώτες ώρες του Συνεδρίου 9000 άτομα ήταν συνδεδεμένα μέσω livestreaming      Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο συντονιστής του πρώτου πάνελ του Πολυσυνεδρίου Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης , μέχρι τώρα περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι παρακολούθησαν αυτά τα 14 μέχρι σήμερα Πολυσυνέδρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης , ενώ τα άτομα που είδαν μέσω live streaming τις εργασίες τους ήταν περισσότερα από 150.000!    

Η δημιουργός του www.ka-business.gr Ραλλιώ Λεπίδου με τους ομιλητές του α πάνελ
Η δημιουργός του www.ka-business.gr Ραλλιώ Λεπίδου με τους ομιλητές του α πάνελ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ Α΄ΠΑΝΕΛ "NEXT GENERATIOSN: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" ΕΔΩ

 

 

«Φέτος θα πρωτοτυπήσουμε δίνοντας βήμα από την αρχή σ αυτούς που αποτελούν το μέλλον της χώρας, τους νέους που καινοτομούν και βρίσκονται σήμερα κοντά μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς μας , γιατί χωρίς αυτούς δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ και σίγουρα χρειαζόμαστε ...δύναμη για να παρακολουθήσουμε 55 συνολικά εισηγήσεις από την Ελλάδα και το Ισραήλ, όλες με επίκεντρο την καινοτομία», είπε η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου , διοργανώτρια του Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη και υπεύθυνη του www.ka-business.gr που φέτος συμπληρώνει 8 χρόνια.

Αποκλειστική Συνεργασία talentire.com ka-business.gr   


Με όχημα το www.ka-business.gr αποκλειστικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζεται η καινοτόμος πλατφόρμα talentire.com. Πρόκειται για μια πλατφόρμα αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού μέσω και ψυχομετρικών τεστ , αλλά και ανάλυσης των soft skills των εργαζόμενων με κύριο στόχο την αύξηση της παραγωγικότητάς τους.

Αυτό το καινοτόμο πολυεργαλείο ανέλυσε ο Dr Αθανάσιος Τσιρίκας Associtate Professor of Human Resources and Talent Management του ESCE INTERNATTIONAL BUSINESS SCHOOL ,στο Παρίσι.

 

Η καινοτομία του ΑΠΘ σε αριθμούς

2700 εξωτερικοί ερευνητές , 6270 ερευνητικά έργα , 193, 4 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά είναι μερικά μόνο νούμερα γύρω από την καινοτομία και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο που υποστήριξε οικονομικά την προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας . Αυτά δήλωσε μευταξύ άλλων ο Αναπληρωτλης Πρύτανης  ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος

 

 

 

Η Daisy και το εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Ρομποτικής του ΠΑΜΑΚ

Το ρομποτάκι  Daisy  που βραβεύτηκε το 2015 και κατασκευάστηκε για να βοηθά τα παιδιά με αυτισμό, είναι ένα μόνο από τα project του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής και Ρομποτικής LIRES στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας . Όπως τόνισε ο αν καθηγητής , επιστημονικός υπεύθυνος της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Νίκος Φαχαντίδης « οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού μας «STEM και Ρομποτική στην Εκπαίδευση», σύμφωνα με τα στοιχεία μας βρίσκουν πολύ πιο εύκολα εργασία.

 

4832 πιστοποιήσεις στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και συνεχίζουμε...


«Δεν υπάρχει επαρκής σύνδεση μεταξύ της Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και της αγοράς εργασίας. Αυτές τις δεξιότητες προσπαθούμε να αναπτύξουμε και να χτίσουμε γέφυρες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ τμήμα Μακεδονίας Δρ Απόστολος Αιγυπτιάδης.

 

Επιχειρηματίες ετών 15


Η Άννα Μαρία από την ομάδα Ant τη μαθητική επιχείρηση που διακρίθηκε στον διαγωνισμό  Junior Achievement Greece  που έγινε στις 22 Φεβρουαρίου για τη Βόρεια Ελλάδα, εξήγησε πως «τα σχολεία προετοιμάζουν πολίτες που αγνοούν βασικά ζητήματα οικονομίας» και όπως συμπλήρωσε η Μαρία Γιαννέτου, Δημοσιογράφος , Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, Junior Achievment Greece, αυτό το κενό έρχεται να καλύψει ο θεσμός «Junior Achievement» που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια.

Οι Blute Racers η ομάδα φόρμουλας του 1ου Λυκείου Πανοράματος παρουσίασε την προσπάθειά της . Οι μαθητές που με τη χρήση τρισδιάστατου λογισμικού σχεδιάζουν αγωνιστικά αυτοκίνητα κατέκτησαν την 5η θέση στους εθνικούς αγώνες και ετοιμάζονται για τους Παγκόσμιους Αγώνες στο Αμπου Ντάμπι.

Τις δύο ομάδες για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της καινοτομίας , βράβευσε ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.

 

Συντονιστές της πρώτης ενότητας «NEXT GENERATION:Καινοτομία στην Εκπαίδευση» , ήταν η Δώρα Αυγέρη Δημοσιογράφος ΕΡΤ3 και ο Ιγνάτιος Καϊτετζίδης Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.


Βίντεο

Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε