Εφαρμογή Ka-business

(video) Μέλι με νιφάδες χρυσού, λάδι με ενεργό οξυγόνο, λάδι σε πέρλες σα χαβιάρι. Οι καινοτομίες του 14ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη

Καινοτομία

  ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΗΝΕΡΑ" ΕΔΩ     Μέλι με βρώσιμες νιφάδες χρυσού που γίνεται καλλυντικό, λάδι που μοιάζει με χαβιάρι, προϊόντα , φυτικά καλλυντικά με ενεργό οξυγόνο, τα μοναδικά στον κόσμο, παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του 14 ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη.  

καινοτόμα προϊόντα παρουσιάζονται για πρώτη φορά
καινοτόμα προϊόντα παρουσιάζονται για πρώτη φορά

 

Η εταιρεία Kyklos , όπως είπε Χρήστος Λένος  ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, γεννήθηκε μέσα στην κρίση, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και είναι η απόδειξη πως όσοι καινοτομούν και πιστεύουν σ αυτό που κάνουν τελικά πετυχαίνουν. Ο Χρήστος Λένος και η ομάδα του κατάφεραν μετά από χρόνια έρευνας να εγκλωβίσουν και να σταθεροποιήσουν το ενεργό οξυγόνο εμπλουτίζοντας έτσι το ελαιόλαδο. Καταφέραμε, είπε ο Λένος να δημιουργήσουμε ένα 100% φυσικό καλλυντικό το οποίο μάλιστα έχει άμεση αντιγηραντική δράση και το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται στα φαρμακεία.

Ένα μοναδικό καλλυντικό με υψηλής ποιότητας μέλι , τριαντάφυλλο και χρυσό , ένα ελιξίριο νεότητας, σε μοναδική συσκευασία, πρόκειται να κυκλοφορήσει άμεσα από την εταιρεία Greece for You.

Η εταιρεία με την ονομασία «Αφροδίτη» δημιουργεί υψηλής ποιότητας μέλι που μοιάζει περισσότερο με ...κόσμημα και μάλιστα έχει ήδη αποσπάσει δύο διεθνή βραβεία, πιστοποιώντας πως πρόκειται για μια ραγδαία αναπτυσσόμενη καινοτόμο εταιρεία.

Ο Νεκτάριος Ταφλανίδης Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ΕΥ ΓΑΙΑ , από τις Σέρρες εξήγησε πως το ελαιόλαδο με τη μοριακή επεξεργασία , μπορεί να εμπλουτίσει και άλλα προϊόντα, προσθέτοντας όχι μόνο διατροφική αλλά και αισθητική αξία σε ένα gourmet πιάτο. Οι μοριοποιημένες σταγόνες λαδιού που μοιάζουν με χαβιάρι, μπορούν να συνδυαστούν με γλυκά , παγωτό αλλά και με κυρίως πιάτα και φυσικά με σαλάτες.

 Η spin off επιχείρηση που δημιούργησαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λέγεται Food Oxys. Ο Φώτης Τέκος, ένας από τους φοιτητές του Δημήτρη Κουρέτα στο Τμήμας Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στην καινοτόμο μέθοδο μέτρησης γλουταθειόνης. Πρόκειται για το κύριο αντιοξειδωτικό στοιχείο του οργανισμού. Με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς να έχει άμεσα την εικόνα για αυτά που καταναλώνει και για τα συστατικά που εμπεριέχονται στις τροφές. Ήδη υπάρχει συνεργασία του Food Oxys με εστιατόριο και στόχος είναι να δημιουργηθούν κατάλογοι που θα καταγράφουν και τα αντιοξειδωτικά συστατικά των πιάτων.

Ο Δρ Νίκος Κεχαγιάς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του brain gain καθώς μετά από σπουδές και εργασία στο εξωτερικό επέστρεψε στην Ελλάδα για να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία. Ο Nanotypos , χρησιμοποιεί νανοδιατάξεις και δημιουργεί ολογράμματα ασφαλείας τα οποία  σε συνδυασμό και με QRCODE  εξασφαλίζουν την οπτικοποίηση και ιχνηλασία των προϊόντων.  

Στην ενότητα «Άνθρωποι που καινοτομούν και επιχειρούν σήμερα» μίλησε ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Κυριάκος Λουφάκης , Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας , ενώ παρέμβαση έκανε και η Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω και μέλος του ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στέλλα Βαλάνη, η οποία μίλησε για το νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει να δημιουργηθεί προκειμένου να θεσπιστεί το crowd funding και στη χώρα μας

Το συντονισμό της ενότητας "Άνθρωποι που Καινοτομούν και Επιχειρούν σήμερα" έκανε ο Δημοσιογράρος του Ράδιο Θεσσαλονίκη και της εφημερίδας Thessnews Στέφανος Διαμαντόπουλος

 


Βίντεο

Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε