Καινοτομία από το την Ορμύλια της Χαλκιδικής στην Ελληνική Αργυροχρυσοχοϊα 14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη

Καινοτομία

Ένα μοναδικό εργαστήριο από την Ορμύλια της Χαλκιδικής, αποκαλύπτει τα υλικά των πολύτιμων αντικειμένων και γίνεται ...συνεργάτης των Αργυροχρυσοχόων...Αυτά κι ακόμη περισσότερα από το 14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη.

στιγμιότυπο από τη Συνέντευξη Τύπου του 14ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη
στιγμιότυπο από τη Συνέντευξη Τύπου του 14ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία τμήματος Αργυροχρυσοχοϊας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών  (ΠΟΒΑΚΩ) Πέτρος Καλπακίδης, μιλώντας από το βήμα του 14ου Πολυσυνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», τόνισε πως «η δημιουργία Σχολής ΑΕΙ Αργυροχρυσοχοϊας στη Φλώρινα βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Η ΠΟΒΑΚΩ συζητά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ώστε να ενταχθεί ο κλάδος της της αργυροχρυσοχοϊας που στη χώρα μας έχει μια παράδοση 6000 ετών, στην Ανώτατη Εκπαίδευση, και μάλιστα να δημιουργηθεί τμήμα σε μια ακριτική περιοχή , για εθνικούς λόγους.

 Ο κ Καλπακίδης  τόνισε πως η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί προϊόν στρατηγικής επιλογής, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα προπύργιο των ελληνικών τεχνών σε μια νευραλγική περιοχή των συνόρων, ενισχύοντας την περιφερειακή οικονομία και αναδεικνύοντας την ευαισθησία της Ομοσπονδίας για την ενίσχυση των συνοριακών δήμων.

Το ελληνικό κόσμημα, πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού, αναδείχθηκε στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης σε σημαντικό οικονομικό στοιχείο. Η διαδικασία της καινοτομίας στην Αργυροχρυσοχοϊα είναι συνεχής και ο κλάδος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις και προκλήσεις του τουρισμού πολυτελείας και να προσθέσει υπεραξία στο τουριστικό brand name της χώρας.  

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ ανήγγειλε από το βήμα του Πολυσυνεδρίου και τη συνεργασία του κλάδου με το Ίδρυμα «Ορμύλια» στο οποίο αναπτύσσεται μια  καινοτομική τεχνική , με την οποία πιστοποιούνται με ακρίβεια τα υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένα τα πολύτιμα αντικείμενα

Ο κ.Καλπακίδης μίλησε ακόμη για την «αέναη διαδικασία της καινοτομίας» στο χώρο της αργυροχρυσοχοΐας και του κοσμήματος, ενώ εστίασε στην ετοιμότητα του κλάδου να ανταποκριθεί  σε όλες τις υψηλές απαιτήσεις του τουρισμού πολυτελείας, αρκεί να «υπάρξουν αυτοί οι τουρίστες». Ειδική μνεία έγινε στην καινοτομική τεχνική που αναπτύσσεται στο ίδρυμα «Ορμύλια» στο Βατοπέδι Χαλκιδικής, σύγχρονη μέθοδος που ανιχνεύει και πιστοποιεί υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο κάθε πολύτιμο αντικείμενο, χωρίς να το καταστρέφει.

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε