Το Προεδρικό Μέγαρο ανακυκλώνει χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι

Καινοτομία

  Τα τελευταία τρία χρόνια η ελληνική εταιρεία Revive έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 1000 οργανισμούς, βιομηχανίες , καταστήματα, αλλά και με το Προεδρικό Μέγαρο, το Δήμο Ελληνικού, σούπερ μάρκετ και εταιρείες εστίασης...  

φωτό από πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία
φωτό από πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία

 

 

Η εταιρεία Revive  σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ , έχει ξεκινήσει  στη Θεσσαλονίκη πρόγραμμα ανακύκλωσης χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού , ενώ  επεκτείνει τις συνεργασίας της προσφέροντας μάλιστα 3 λεπτό του ευρώ για κάθε χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι.

Η αδειοδοτημένη ανώνυμη βιομηχανική και εμπορική εταιρεία Revive ιδρύθηκε το 2006 και   είναι στελεχωμένη  από μηχανικούς και τεχνικούς εξειδικευμένους στην τεχνολογία των βιοκαυσίμων και των βιολιπαντικών.

Σύμφωνα με τα στελέχη της «η εταιρεία προμηθεύει αποκλειστικά στην Ελλάδα την GF ENERGY πρωταγωνιστώντας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει κατασκευάσει το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής βιοντήζελ στην Ελλάδα . Παράγει βιοντίζελ σύμφωνα πάντα με το πρότυπο ΕΝ12214/2004, χρησιμοποιώντας ευρύτατο φάσμα πρώτων υλών μεταξύ τν οποίων και χρησιμοποιημένα μαγειρικά λίπη και λάδια.

Η απαγορευμένη επαναχρησιμοποίηση λαδιών και το βιοντήζελ

Τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια με την ανακύκλωση αποβάλλονται οριστικά από τη διατροφική αλυσίδα, δηλαδή αποφεύγεται η επανεχρησιμοποίηση τους . Όπως είναι γνωστό η επαναχρησιμοποίηση των λαδιών είναι παράνομη , αλλά συμβαίνει με ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία ανθρώπων και ζώων. Παράλληλα επιλύονται με την ανακύκλωση τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν τα λάδια αυτά καταλήγοντας στο αποχετευτικό δίκτυο.

Αντίθετα το βιοντήζελ που παράγεται μετά από κατάλληλη επεξεργασία αυτών των  λαδιών είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον, βιοαποικοδομείται, δεν είναι τοξικό , έχει σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε θείο, αυξημένη λιπαντικότητα, μειωμένη εκπομπή αιθάλης, μειωμένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα...

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε