Εφαρμογή Ka-business

Ιωσήφ Σηφάκης: Η καινοτομία δεν θέλει πολλά χρήματα..

Καινοτομία

Ο Ιωσήφ Σηφάκης , ο Ελληνογάλλος γκουρού της Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ μίλησε στους μαθητές που συμμετέχουν στο 11 ο Μαθητικό Συνέδριο

Να γνωρίσετε τον ευατό σας, παρότρυνε τους μικρούς μαθητές ο Ιωσήφ Σηφάκης
Να γνωρίσετε τον ευατό σας, παρότρυνε τους μικρούς μαθητές ο Ιωσήφ Σηφάκης

 

Πληροφορικής και τους εξήγησε πως η Καινοτομία δεν θέλει πολλά χρήματα κι ότι η δημιουργικότητα δεν κινδυνεύει από την ανεργία.

«Για να καινοτομήσει κανείς δεν χρειάζεται πολλά χρήματα. Χώρες όπως η Ταιβάν, το Ισραήλ , η Κορέα, οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν κάνει θαύματα στην καινοτομία. Υπάρχουν κίνδυνοι στην τεχνολογία, ωστόσο. Η εξέλιξη της , προκαλεί ανεργία κυρίως στη βιομηχανία και τη γεωργία. Η υψηλή δημιουργικότητα όμως δεν κινδυνεύει.

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τις καινοτόμες εφαρμογές της Air France, και που βραβεύτηκε για το modern checking , o Ιωσήφ Σηφάκης, μιλώντας στους μαθητές που συμμετέχουν στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, μίλησε με λόγια απλά, και για πολλούς αποτέλεσε μια αναπάντεχη έκπληξη:

«Υπάρχουν γνώσεις που μπορούν ν αποκτηθούν με την Τεχνολογία. Όμως το αίτημα για τον άνθρωπο είναι να καταλάβει τον εαυτό του. Οι μη διαχειρίσιμες γνώσεις , δεν εξυπηρετούν. Αυτό που πρέπει να κάνει κυρίως ένας νέος , είναι να μάθει τον εαυτό του. Να καταλάβει τι μπορεί να κάνει, τι να προσφέρει. Να είναι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του και δίκαιος με τους άλλους. Χρειάζονται πολύ λίγα για να είναι κανείς ευτυχισμένος. Η ζωή είναι ένα ταξίδι .Να το ζήσουμε ως μια ωραία περιπέτεια»

Ποιος είναι:

Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Διδάκτωρ Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου της Grenoble. Είναι διευθυντής του Center for Integrative Research στην Γκρενόμπλ και καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Λωζανης (EPFL).
Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι ο ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag στην Grenoble. Το Verimag είναι διεθνώς αναγνωρισμένο στον τομέα της σχεδίασης κρίσιμων συστημάτων. Αρχές των ετών 90 ανέπτυξε σε συνεργασία με την βιομηχανια και ιδιατερα την  Airbus, την τεχνολογία fly-by-wire που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε επιβατικά αεροπλάνα (Airbus320) για τον αυτόματο έλεγχο πτήσεων.  
Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για τις πρωτοποριακές εργασίες του στον τομέα της σχεδίασης και επαλήθευσης συστημάτων. Είναι από τους θεμελιωτές του Model-Checking που είναι η κύρια βιομηχανική μέθοδος επαλήθευσης πληροφορικών συστημάτων σήμερα χρησιμοποιούμενη από εταιρείες όπως Intel, Microsoft και Google.
Για την συμβολή του στην θεωρία και την εφαρμογή μεθόδων επαλήθευσης, του απονεμήθηκε το βραβείο Turing 2007 (http://en.wikipedia.org/wiki/Turing_Award ), το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική. Σήμερα, τα ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στην μελέτη μεθόδων κατασκευής ενσωματωμένων συστημάτων υψηλής ασφάλειας και πιστότητας.
Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστήμων, της Γαλλικής Ακαδημίας Τεχνολογιών και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας.
Το γαλλικό κράτος του απένειμε το 2009 τον τίτλο του Μεγάλου Αξιωματούχου Εθνικής Άξίας (Grand Officier de l'Ordre du Mérite) και τον τίτλο του διοικητού της Λεγεώνας της Τιμής (Commandant de la Légion d'Honneur) το 2011.
To 2009, του απενεμήθη το Βραβείο του Ίδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. To 2013 του απενεμήθη ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος.
Το 2012, του απενεμήθη το Leonardo Da Vinci Medal (λίστα βραβευθέντων εδώ: http://www.sefi.be/?page_id=17).  
Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας.
Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Διεθνους Πανεπιστημιου και της Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne. Είναι επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε