Προγραμματιστές , ετών 15 έφτιαξαν έναν διαδικτυακό προσωπικό βοηθό

Καινοτομία

  O Fernando the Guy είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια ιστοσελίδα. Πρόκειται για μια εφαρμογή εμπνευσμένη όπως είπαν οι μαθητές του 2 ου Γυμνασίου Πυλαίας που τη δημιούργησαν, από τη Siri της Apple.  

200 καινοτομίες στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
200 καινοτομίες στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

 

O Fernando είναι ψηφιακός φίλος, και προσωπικός βοηθός, αλλά -και εδώ βρίσκεται και η πρωτοτυπία της καινοτομίας- και ψυχολόγος.

«Δημιουργήσαμε ένα ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο αναπτύξαμε κατά κάποιο τρόπο την προσωπικότητα του ψηφιακού μας φίλου. Δώσαμε στον Fernardo τέσσερις ερωτήσεις με τις οποίες μπορεί να καταλάβει τη διάθεσή μας , αλλά και να μας βοηθήσει να αισθανθούμε καλύτερα, αν για κάποιο λόγο είμαστε λυπημένοι», λέει ο Αρσένης ένας από τους μαθητές που δημιούργησαν τον ψηφιακό φίλο.

Η περιήγηση στη σελίδα που έφτιαξαν οι 15χρονοι προγραμματιστές (www.fernandotheguy.tk) δίνει πολλές πληροφορίες για την ομάδα, τα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αλλά και τρόπους με τους οποίους οι επισκέπτες μπορούν να βοηθήσουν τον Fernando, την ομάδα που τον δημιούργησε δηλαδή, να τελειοποιήσει την εφαρμογή.

Ο Fernando the Guy , είναι μόνο μία από τις 200 διαφορετικές καινοτόμες εργασίες μαθητών όλων των βαθμίδων από την Κεντρική Μακεδονία που παρουσιάζονται στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.   

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε