Εφαρμογή Ka-business

H καινοτομία στην Πράξη. Διήμερο Συνέδριο για την παρουσίαση του προγράμματος του υπ Περιφερειάρχη Κ Μακεδονίας Χρήστου Παπαστεργίου

Καινοτομία

  Η Καινοτομία, η Τεχνολογία, οι Υποδομές, τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία και η Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας  βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο στο διήμερο συνέδριο για την παρουσίαση του προγράμματος του υπ Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστου Παπαστεργίου.  


 

Σαράντα άτομα από τον ακαδημαϊκό, επιστημονικό, πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο,  παρουσίασαν τις προοπτικές και τις προκλήσεις, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο διήμερο που διοργάνωσε o συνδυασμός «Πράξεις για τη Μακεδονία» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου.

 

«H Καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχειρηματικότητα , αρκεί να υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον να αναπτυχθεί» τόνισε μεταξύ άλλων ο κεντρικός ομιλητής της δεύτερης ημέρας της παρουσίασης του προγράμματος Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΜΙΤ Μιχάλης Μπλέτσας.


Ο κ Μπλέτσας είπε χαρακτηριστικά: «πολλά ακούγονται για την καινοτομία αλλά δεν βλέπουμε τίποτε. Στην Ελλάδα λείπει από παντού» και έδωσε χαρακτηριστικά παραδείγματα καινοτόμων πράξεων.


Ο κ Μπλέτσας αναφέρθηκε στην ανάγκη της μόχλευσης ιδεών και ανθρώπων από διαφορετικούς τομείς , αλλά και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων  του έμψυχου δυναμικού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και μάλιστα όχι ισομερώς αλλά ανάλογα με τις ανάγκες , τις προτεραιότητες και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

 

Εταιρείες που εξάγουν σε όλο τον κόσμο με έδρα την Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία ΒΕΤΑ στο Κ Σχολάρι, που εξάγει λογισμικό σε όλο τον κόσμο, είναι μία μόνο από τις εταιρείες τεχνολογίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη που κυριολεκτικά κάνουν θαύματα.Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών όπως των οργανικώνηλεκτρονικών στα οποία πρωτοπορεί η περιφέρεια Κεντρική  Μακεδονίας, αλλά και των μοναδικών ενεργειακών δυνατοτήτων όπως του φυσικού αερίου που υπάρχει στην Επανωμή και της γεωθερμίας σε διάφορα σημεία της περιφέρειας, μπορούν να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης.

Μιλώντας για το θέμα ο καθηγητής γεωτεχνικής του ΑΠΘ Γρηγόρης Τσόκας εξήγησε πως οι βιολογικές καλλιέργειες τα τρόφιμα και η έξυπνη συσκευασία μπορούν να ωθήσουν τις εξαγωγές της περιοχής.

 

Στο θέμα του τουρισμού αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, και ιδιαίτερα του συνεδριακού τουρισμού, αναφέρθηκε ο Νίκος Τσονιώτης υπεύθυνος συμβουλευτικής και καθοδήγησης του  ok Thess.΄"Το 90% της καινοτομίας είναι η επιχειρηματικότητα και το 10%η ιδέα" κατέληξε .

Η έμφαση που δίνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα ως μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, μιας από τις πλουσιότερες περιοχές στην Ελλάδα με μεγάλη δυναμική, έγινε σαφής μέσα από την οργανωμένη στρατηγική και την κατάθεση προτάσεων από καταξιωμένους ανθρώπους από τον χώρο των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

 

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου ενώ τις ερχόμενες ημέρες θα αναρτηθούν τα video με τις ομιλίες.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε