Εφαρμογή Ka-business

(video) Δείτε ποιοι είναι οι START UPPERS μας: Μεγάλη συμμετοχή και στo εκθεσιακό κομμάτι του 14ΚΑ

Καινοτομία

Το 14 ο Πολυσυνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης  έδωσε βήμα στους νέους που καινοτομούν. Ανέδειξε τις ιδέες τους, τις προσπάθειές τους, πρόβαλε τους start uppers μας , και τις καινοτομίες που θα συζητάμε για τα επόμενα χρόνια. Φυσικά δεν έλειπαν τα πανεπιστήμια της  χώρας μας , φοιτητές που εντυπωσίασαν με τις ευρεσιτεχνίες τους. ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.      

14ΚΑ Σάββατο 6 Απριλίου στο ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ , Θεσσαλονίκη
14ΚΑ Σάββατο 6 Απριλίου στο ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ , Θεσσαλονίκη

 

Η ερευνητική ομάδα των Μη -επανδρωμένων Αεροχημάτων του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ , εντυπωσίασε με τα αεροχήματα RX1 και RX2 που παρουσίασε . Όπως μάλιστα προανήγγειλαν τα μέλη της το καλοκαίρι του 2020 θα γίνουν και οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του.

Η start up εταιρεία RHOE δημιουργεί εργαλεία για την έξυπνη διαχείριση πόλεων . Ήδη η ψηφιακή βοηθός που έφτιαξε η ομάδα δημιούργησε εργαλεία που βοηθούν τους δημοτικούς υπαλλήλους να διαχειρίζονται κλήσεις και τους δημότες να τις πληρώνουν ηλεκτρονικά. Ήδη το ψηφιακό αυτό εργαλείο βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή σε τέσσερις δήμους.

 

Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο , στις στρατηγικές σχεδιασμών προϊόντων, τρισδιάστατοι εκτυπωτές δημιουργούν εφαρμογές-προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην ιατρική , τη νανοτεχνολογία, την πληροφορική και αλλού. Στο πλαίσιο της Έκθεσης που λειτούργησε στο Πολυσυνέδριο, έγιναν αρκετές επιδείξεις.

Η δραστήρια ομάδα Μηχανολόγων  του ΤΕΙΘ, από το Εργαστήριο Ηλεκτροκίνησης Οχημάτων  παρουσίασε στο πλαίσιο του 14ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομίας εφαρμογές που μετατρέπουν βενζινοκίνητο αυτοκίνητο σε ηλεκτροκίνητο, φόρμουλα  συμβατική που γίνεται ηλεκτροκίνητη , ηλεκτρικό υποβοηθούμενο ποδήλατο , αλλά και ένα καινοτόμο υποβρύχιο το οποίο ανιχνεύει τη ρύπανση κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Και επειδή η Καινοτομία πρέπει να γίνεται πράξη και να βρίσκει το δρόμο της στις αγορές, το φοιτητικό finance club   που δημιουργήθηκε το 2015 παρουσίασε τη δική του δράση για τους νέους επίδοξους επιχειρηματίες.

 

Δεν έλειψαν οι επιχειρηματίες ετών 15

 

Οι Blute Racers η ομάδα φόρμουλας του 1ου Λυκείου Πανοράματος παρουσίασε την προσπάθειά της . Οι μαθητές που με τη χρήση τρισδιάστατου λογισμικού σχεδιάζουν αγωνιστικά αυτοκίνητα κατέκτησαν την 5η θέση στους εθνικούς αγώνες και ετοιμάζονται για τους Παγκόσμιους Αγώνες στο Αμπου Ντάμπι.

Η Άννα Μαρία από την ομάδα Ant, Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, τη μαθητική επιχείρηση που διακρίθηκε στον διαγωνισμό  Junior Achievement Greece  που έγινε στις 22 Φεβρουαρίου για τη Βόρεια Ελλάδα, εξήγησε,  πως «τα σχολεία προετοιμάζουν πολίτες που αγνοούν βασικά ζητήματα οικονομίας»

Οι δύο ομάδες για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της καινοτομίας στην εκπαίδευση, βραβεύτηκαν από το 14ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ, την βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO "ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΤ 14ου "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ 5ο ΠΑΝΕΛ "ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ START UPPERS ΜΑΣ"

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ A' ΠΑΝΕΛ "NEXT GENERATION: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" ΕΔΩ

 

 


Βίντεο

Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε