Εφαρμογή Ka-business

SEAMX: Η ιδέα που γεννήθηκε από μία συζήτηση φοιτητών

Καινοτομία

  Η εταιρία που παρέχουμε εξειδικευμένα έξυπνα εργαλεία για να διαχειρίζεται αποδοτικά  και να επικοινωνεί αποτελεσματικά το αθλητικό γεγονός καθώς υπάρχει  έλλειψη ευκαιριών για στελέχη που θέλουν να σταδιοδρομήσουν σε ένα χώρο που δεν διακρίνεται από καινοτομία και χρήση νέων τεχνολογιών.        


 

Διαβάστε τη Συνέντευξη της ομάδας στο ka-business.gr

 

 

Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα και πόσο χρόνο σας πήρε να την υλοποιήσετε ?

 

Η ιδέα της δημιουργία της SEAMX γεννήθηκε σε συζήτηση με φοιτητές/τριες μέσα σε μία πανεπιστημιακή αίθουσα. Οι φοιτητές/τριες εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τη δομή της αθλητικής αγοράς στην Ελλάδα και την έλλειψη ευκαιριών για στελέχη που θέλουν να σταδιοδρομήσουν σε ένα χώρο που δεν διακρίνεται από καινοτομία και χρήση νέων τεχνολογιών. Η συζήτηση αυτή συνεχίστηκε μεταξύ των μελών του  Εργαστηρίου Αθλητικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που θεώρησαν ότι η δημιουργία μίας ομάδας που θα ανέπτυσσε τεχνολογικές λύσεις για αθλητικές επιχειρήσεις και οργανισμούς θα ήταν ελκυστική για όσους φοιτητές/τριες θα ήθελαν να συμμετάσχουν, αλλά και χρήσιμη για την αγορά. Σήμερα η SEAMX είναι εταιρεία τεχνοβλαστός του Α.Π.Θ. που ιδρύθηκε από τους Δρ. Νίκο Θεοδωράκη, Petter Henderstedt και Νίκο Τσονιώτη.      

 

 

Πόσα άτομα εργαστήκατε για να την υλοποιήσετε?

 

Για την υλοποίηση της παραπάνω ιδέας δημιουργήθηκε μία ετερογενής ομάδα που αποτελείται από ερευνητές/τριες, φοιτητές/τριες και στελέχη της αγοράς. Αναλυτικότερα, πέντε άτομα από το χώρο του πανεπιστημίου συνεργάζονται στους τομείς έρευνας, μάρκετινγκ και υποστήριξης πελατών, ενώ δύο στελέχη με εμπειρία στο χώρο της τεχνολογίας, για την ανάπτυξη της τεχνολογικής λύσης και των πωλήσεων.   

 

Ποιός είναι ο στόχος δημιουργίας της εταιρίας σας και πού απευθύνεστε?

 

Η ολοκληρωμένη λύση που αναπτύσσουμε έχει ως στόχο να βρίσκει ο διοργανωτής αθλητικών γεγονότων τις απαραίτητες εφαρμογές για να δημιουργεί ποιοτικά συστήματα εξυπηρέτησης των συμμετεχόντων σε όλα τα στάδια του καταναλωτικού ταξιδιού τους. Κυρίως, όμως του παρέχουμε εξειδικευμένα έξυπνα εργαλεία για  διαχειρίζεται αποδοτικά  και να επικοινωνεί αποτελεσματικά το αθλητικό γεγονός του. 

 

 

Ποια μορφή στήριξης δεχτήκατε από το OK!Thess?

 

Η ομάδα συμμετείχε ενεργά σε όλα τα σεμινάρια και τις δράσεις του OK!Thess. Εκεί επιτεύχθηκε η ωρίμανση της επιχειρηματικής μας ιδέας, η ανάπτυξη απαραίτητων επιχειρηματικών δεξιοτήτων, αλλά και η ενεργή δικτύωση των μελών της ομάδας με το οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερα σημαντική για εμάς ήταν η συνεχής υποστήριξη από τον startup coach μας κ. Δημήτρη Κουρτέση.  


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε