Συμφωνίες που δημιουργούν προσδοκίες ανάπτυξης υπογράφηκαν στη Θεσσαλονίκη

Καινοτομία

  Υπογράφηκε η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών HOPE-A  στον οποίο συμμετέχουν 22 μέχρι σήμερα φορείς και επιχειρήσεις και του cluster της Σαξωνίας Organic Electronic Saxony.  


 

Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της επιστημονικής -επιχειρηματικής συνάντησης  που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος RoleMak (Reinforce Organic Electronics Research Potential in Kentriki Makedonia), συντοντιστής του οποίου είναι το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης των ειδικών ο Δρ L Janssen από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ υπεύθυνος για τον τομέα της καινοτομίας εξήγησε αναλυτικά τις προτεραιότητες της ΕΕ στον τομέα της καινοτομίας και στο πλαίσιο του HORIZON 2020. Με βάση την κατεύθυνση αυτή , προωθούνται δράσεις καινοτομίας και τεχνολογίας σε περιφερειακό επίπεδο της Ευρώπης ανεξάρτητα από τον βαθμό ανάπτυξης της κάθε περιοχής, ενώ η χρηματοδότηση θα φτάσει συνολικά τα 70 δις ευρώ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ καθηγητής Σ Λογοθετίδης αναφέρθηκε στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη σε όλο τον κόσμο αγορά των οργανικών ηλεκτρονικών που αναμένεται να κάνει τζίρο 80 δις δολλαρίων μέχρι το 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο σ αυτό τον κλάδο το τελευταίο διάστημα έχουν συσταθεί στην Ανατολική Ασία 825 οργανισμοί και εταιρείες , στις ΗΠΑ 975 και στην Ευρωπαϊκή Ένωση 1050.

«Οι εφαρμογές της νανοτεχνολογίας -κλάδος της οποίας είναι και τα οργανικά ηλεκτρονικά- μπορούν να δώσουν άμεσες λύσεις και να αναβαθμίσουν μεγάλες κατηγορίες υπηρεσιών και προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας όπως είναι οι συσκευασίες τροφίμων , τα έξυπνα υφάσματα με εκτυπωμένα κυκλώματα , εφαρμογές στο χώρο της υγείας και της φαρμακευτικής όπως οι βιοαισθητήρες, των επικοινωνιών και της πληροφορικής αλλά ακι των υπηρεσιών του πολιτισμού και του τουρισμού» εξήγησε ο κ Λογοθετίδης.

Δρ. Αργύρης Λασκαράκης

 

Για τις εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας και των οργανικών ηλεκτρονικών αλλά και για τις προοπτικές που δημιουργούνται στον τομέα αυτό στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας μιλά το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη NEXT GENERATION του ka-business.gr στο ξενοδοχείο Porto Palace ο Δρ Αργύρης Λασκαράκης, φυσικός με εξειδίκευση τα οργανικά ηλεκτρονικά.

Η ανάπτυξη των νέων αυτών υλικών είναι μεγάλη και στην Ελλάδα ακόμη και σε περίοδο κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκαν στη χώρα μας 4 νέες εταιρείες οργανικών ηλεκτρονικών , από τις οποίες οι δύο έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη!     

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε