Εφαρμογή Ka-business

Νέες καινοτόμες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Καινοτομία

  Δύο νέες εταιρείες που διευθύνουν νέοι άνθρωποι και έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο. Η εταιρεία Organic Electronic Technologies (ΟΕΤ),  που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 5 ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη NEXT GENERATION,  που διοργάνωσε το www.ka-business.gr  και η Nanotypos,  μέλη και οι δύο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών,  υπέγραψαν πρόσφατα μία ακόμη συνεργασία με αντίστοιχο cluster της Γερμανίας.  


 

Χρήστος Κοϊδης Νίκος Κεχαγιάς

«Τα προϊόντα  και η τεχνολογία που παράγουμε αφορούν την ανάπτυξη οργανικών ηλεκτρονικών και βιοαισθητήρων, την ανάπτυξη συστημάτων ποιοτικού ελέγχου, την όλη διεργασία παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών, οργανικών φωτοβολταϊκών και βιοαισθητήρων» εξηγεί» , ο εκπρόσωπος της ΟΕΤ Χρήστος Κοϊδης, ενώ ο Νίκος Κεχσγιάς που ηγείται της νεοσύστατης Nanotypos με έδρα την Τεχνόπολη Θέρμης παράγει ολογράμματα και εκτυπώσεις ασφαλείας. «Χρησιμοποιώντας δέσμες ηλεκτρονίων πετυχαίνουμε το σχήμα και χρώμα που ο πελάτης επιθυμεί και ταυτόχρονα τοποθετούμε σε κάθε είδους επιφάνεια το brand name της κάθε εταιρείας που είναι αδύνατο να αντιγραφεί».

Έρχεται το γραφένιο!

«Στον τομέα των οργανικών ηλεκτρονικών που έχουν πλέον άπειρες εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή (φωτοβολταϊκά, φωτισμός, υφάσματα με κυκλώματα ενέργειας κ.ά) η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε διεθνές επίπεδο.

Ήδη, όπως τονίστηκε και στο πλαίσιο του Πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ NEXT GENERATION του ka-business.gr δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη γραμμή παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών.

Σύντομα εγκαθίσταται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμμματος «Gladiator» καινοτόμο σύστημα ανάπτυξης γραφενίου στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ με στόχο την εφαρμογή του σε εύκαμπτες φθηνές διατάξεις. 

Το νέο ελπιδοφόρο υλικό, το γραφένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις εύκαμπτες οθόνες και στις συσκευές που τις φέρουν (OLED συστήματα φωτισμού, τηλεοράσεων, οθόνες κινητών) αλλά και σε εύκαμπτους αισθητήρες φωτός.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε