Μπριζίτ Μακρόν: Η κυρία που έφερε τα πάνω κάτω στη Γαλλία

Μαχαίρι...στο κόκαλο

  Το σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν να αποκτήσει η σύζυγός του ρόλο αντίστοιχο με εκείνον της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ εγκαταλείπεται καθώς οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Συγκεντρώθηκαν 3000 χιλιάδες υπογραφές σε online με αίτημα να μην αποκτήσει η σύζυγος του προέδρου δικό της προϋπολογισμό.  


 

Σύζυγος του προέδρου ΝΑΙ και ΟΧΙ «Πρώτη Κυρία». Έτσι το σχέδιο δεν προχωρά και το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι τις επόμενες ημέρες ο Μακρόν θα ανακοινώσει ποιος θα είναι ο ρόλος της Μπριζίτ, χωρίς αλλαγή του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι και στις ΗΠΑ, ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, ωστόσο, η εκάστοτε Πρώτη Κυρία αφοσιώνεται σε ένα έργο-αποστολή.

Η Μπάρμπαρα Μπους (σύζυγος του Τζορτζ Χέρμπερτ Μπους, 1989-1993) ήθελε να αφυπνίσει τους συμπολίτες της στο θέμα του αναλφαβητισμού, η Μισέλ Ομπάμα διάλεξε τον αγώνα κατά της παχυσαρκίας.

Μόνο η Χίλαρι Κλίντον (επί Μπιλ Κλίντον 1993-2001) προσπάθησε να ανακατευτεί περισσότερο με την πολιτική -μέσω νομοσχεδίου για την Υγεία- αλλά προκάλεσε αντιδράσεις και επέστρεψε σε παραδοσιακότερα μοτίβο. Μετά βέβαια αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών της και να εμπλακεί ενεργά με την πολιτική.

Η Μελάνια -θεωρητικά τουλάχιστον- είχε δηλώσει ότι θα ασχοληθεί με το cyberbullying.

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Μαχαίρι...στο κόκαλο"
Κοινοποίησε