Απειλούνται ζωές στις Φυλακές Διαβατών εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού εξοπλισμού

Μαχαίρι...στο κόκαλο

Με εχθρούς τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και υλικοτεχνικές υποδομές παλεύουν για το καλύτερο καθημερινά οι οδοντίατροι στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Άγιος Δημήτριος". Η οδοντιατρική περίθαλψη στο Ίδρυμα συνεχίζει να παρέχεται, χάριν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.  

Στεφανίδης Στέφανος Διευθυντής Οδοντιατρικου τμήματος νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος”, Αθανάσιος Δεβλιώτης Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Βάσω Μιχσηλιδου Ταμίας Οδοντιατρικού Συλλόγου.
Στεφανίδης Στέφανος Διευθυντής Οδοντιατρικου τμήματος νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος”, Αθανάσιος Δεβλιώτης Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Βάσω Μιχσηλιδου Ταμίας Οδοντιατρικού Συλλόγου.

"Καταγράψαμε σοβαρή έλλειψη υλικών και απαραίτητων υποδομών στα οδοντιατρεία του νοσοκομείου. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ένα σύγχρονο και αξιόπιστο ακτινογραφικό μηχάνημα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των συναδέλφων. Επίσης, υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα κρίσιμα χειρουργεία, να πραγματοποιούνται μήνες αργότερα από την προβλέπουσα ημερομηνία.

Το "Άγιος Δημήτριος" αποτελεί το νοσοκομείο όπου απευθύνονται για οδοντιατρική περίθαλψη όλοι οι συνάνθρωποί μας που είναι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, οπότε οι ανάγκες είναι αυξημένες και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής" ανέφερε μετά τη χθεσινή αυτοψία ειδικού κλιμακίου ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), Αθανάσιος Δεβλιώτης.

Παράλληλα, ένα δεύτερο κλιμάκιο του ΟΣΘ επισκέφθηκε τις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκη. "Όπως αναμέναμε, συναντήσαμε μια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο καθημερινά την υγεία, ακόμη και τη ζωή εκατοντάδων έγκλειστων.

Υπάρχει ένα υποτυπώδες οδοντιατρείο, ωστόσο παρότι μέχρι πρότινος υπήρχαν οδοντίατροι που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με συμβάσεις, πλέον πηγαίνει μόνο κάθε Πέμπτη ένας συνάδελφος από το νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος".

 Ο όγκος των ασθενών και η σοβαρότητα των περιστατικών, είναι κατανοητό ότι δε μπορούν να εξυπηρετηθούν σε αυτό το πλαίσιο, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρότατο ζήτημα υγείας των εγκλείστων. Οι μνήμες από το νεκρό στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας είναι ακόμη νωπές..." τόνισε ο κ. Δεβλιώτης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε δομές Υγείας στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα και με τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει, θα επιδιώξει συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Μαχαίρι...στο κόκαλο"
Κοινοποίησε