Κόντρες για το νερό στη Θεσσαλονίκη

Μαχαίρι...στο κόκαλο

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της ΝΟΔΕ ΝΔ και του Συριζα α Θεσσαλονίκης με αφορμή την πρόσφατη νεροποντή και τις ζημίες στο κέντρο κυρίως της Θεσσσαλονίκης

κοντρες για το νερό στη Θεσσαλονίκη
κοντρες για το νερό στη Θεσσαλονίκη

 

 

 

«Τοπικά ανυπαρκτη είναι η Κυβέρνηση κι αυτό αποδείχθηκε στην πρόσφατη νεροποντή η οποία έπληξε πρόσφατα τη Θεσσαλονίκη» , επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ ΝΔ και επιρρίπτει ευθύνες στο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο συγκάλεσε σύσκεψη μετά την καταστροφή του αγωγού της ΕΥΑΘ , χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

 

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ανθεκτική πόλη, αλλά και το κράτος αδυνατεί να αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστροφές. Η διανομή εμφιαλωμένου νερού στους δρόμους και ο τρόπος με τον οποίο έγινε ακυρώνει ακόμα και την προσφορά του ιδιώτη, ο οποίος καλοπροαίρετα προσπάθησε κάπως να συμβάλει.

 

Πώς να σχολιάσει κάποιος τον δήμαρχο της πόλης, που τις πρώτες ώρες μετά τη φυσική καταστροφή, αντί να σπεύσει στη Θεσσαλονίκη,  προτίμησε να είναι στην Αθήνα, για να κάνει χειραψία με τον Κάρολο της Αγγλίας, όπως αναφέρει η σχετική ειδησεογραφία; Ο δε χαρακτηρισμός του για τους Θεσσαλονικείς, ότι είναι «διανοητικά καθυστερημένοι» όσοι διαμαρτύρονται για την ανθεκτικότητα της πόλης, δεν επιδέχεται οποιονδήποτε σχολιασμό.  

Είναι αυτονόητη η υποχρέωση παραίτησης της διοίκησης της ΕΥΑΘ, αλλά αυτό δεν το ζητούμε εμείς. Αυτό απαιτούμε να το ζητήσει ο προϊστάμενός τους, υπουργός», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ.

 

Το γραφείο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Α Θεσσαλονίκης, απαντά τονίζοντας πως η τοπική ΝΔ κάνει μικροπολιτική αντιπολίτευση.

 

«Αντιλαμβανόμαστε τον αντιπολιτευτικό της οίστρο, ο οποίος μόνον πανικό μπορεί να σημαίνει, αλλά θεωρούμε ότι το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί ο πολίτης, είναι ένας μικροπολιτικός καυγάς μεταξύ των κομμάτων. Ιδίως όταν η πόλη μετρά τις πληγές του μετά από μια θεομηνία, όπως η πρωτοφανής καταιγίδα η οποία έπληξε τη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή.  Γι αυτό και προκαλεί θλιβερή εντύπωση η ανακοίνωση της τοπικής ΝΔ και η προσπάθειά της να την εκμεταλλευτεί κομματικά , μοιράζοντας ευθύνες και ζητώντας παραιτήσεις.

Είναι κατανοητό το άγχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει κλίμα λόγω των εσωκομματικών εκλογών.  Μόνο που ξέχασαν (;) να επιρρίψουν ευθύνες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία έχει την κύρια ευθύνη της αντιπλημμυρικής προστασίας και μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην πολιτική προστασία. Το ίδιο ισχύει και για δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, πλην του κεντρικού, που όλως τυχαίως βρίσκονται σε γαλάζια χέρια», καταλήγει η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

 

 

 

 

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Μαχαίρι...στο κόκαλο"
Κοινοποίησε