Πάλι στους δρόμους γονείς και μαθητές του Λυκείου του Λυκείου

Μαχαίρι...στο κόκαλο

  Η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί πάνω από ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς τους από την Καρδία στον Τρίλοφο.Έτσι καθημερινά 95 μαθητές μετακινούνται με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής .  


 

Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση η Περιφέρεια είναι η καθ' ύλην αρμόδια   για την μεταφορά των μαθητών ,όταν το σχολείο τους απέχει πάνω από 5χλμ.Η Καρδία απέχει από τον Τρίλοφο 5300μέτρα και θα έπρεπε η Περιφέρεια να διαθέσει μισθωμένα λεωφορεία για την μεταφορά των μαθητών.

 

Όλως παραδόξως ,δεν διέθεσε λεωφορεία με το αιτιολογικό ότι υπάρχει ένας αγροτικός δρόμος που συνδέει τις δύο κοινότητες και είναι μικρότερος από 5χλμ.Να σημειωθεί ότι ο αγροτικός αυτός δρόμος που έχει πλάτος μόλις 2,5 μέτρων, είναι εντελώς ακατάλληλος για την μεταφορά των μαθητών και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν λεωφορεία. Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, υπάρχει ρέμα που πλημμυρίζει τακτικά και πολλά αδέσποτα σκυλιά καθώς στην περιοχή υπάρχουν στάνες.'    

 

Το λεωφορείο του ΟΑΣΘ που συνδέει τις δύο κοινότητες δεν χωράει όλους τους μαθητές με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μετακινούνται πεζοί στη μέση του δρόμου πρωί - μεσημέρι σε ώρες αιχμής.

 

Σημειώνεται ότι γι αυτό το λόγο το Λύκειο παραμένει υπό κατάληψη.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Μαχαίρι...στο κόκαλο"
Κοινοποίησε