Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ:Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς πέρασε στην αιωνιότητα

Μαχαίρι...στο κόκαλο

Τελέστηκε σήμερα Κυριακή 9/12 στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Παναγιώτη Ψωμιάδη και πατριωτικών κινημάτων 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα


 

Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων κομμάτων, φορέων της πόλης και πατριωτικών κινημάτων, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφέρθηκε στον ηρωισμό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που «πέρασε στην αιωνιότητα» όπως είπε χαρακτηριστικά, «έπεσε τυλιγμένος με την ελληνική σημαία στη Βόρεια Ήπειρο για τα Ιδεώδη της Πατρίδας μας». «Λένε κάποιοι» συνέχισε ο κ. Ψωμιάδης στο χαιρετισμό που απηύθυνε, «πως δεν υπάρχουν σήμερα ήρωες. Αυτό είναι λάθος. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός ηρώων. Εθνικοί ηγέτες δεν υπάρχουν» συνέχισε ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος προσέθεσε πως  η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε για να «ενώσει τον ελληνικό λαό και όχι για να διχάσει. Ενωμένοι μεγαλουργήσαμε. Διχασμένοι γνωρίσαμε μόνο ήττες» κατέληξε.

Το παρών στο μνημόσυνο έδωσαν οι τρεις γαμπροί του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο Βαγγέλης Σακελλαράκης, ο Τιμολέων Γεωργίου και ο Νίκος Μπονάνος με έναν εξ αυτών, τον Βαγγέλη Σακελλαράκη, να υπογραμμίζει πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είναι «παιδί δικό σας», εννοώντας το σύνολο του ελληνικού λαού και ευχαριστώντας τόσο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη όσο και τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο για την τέλεση του μνημοσύνου.

Η επιμνημόσυνη δέηση ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Μαχαίρι...στο κόκαλο"
Κοινοποίησε