Απορρίφθηκε το σχέδιο σύμβασης για τη Μαρίνα Πυλαίας

Μαχαίρι...στο κόκαλο

  «Στην τοπική αυτοδιοίκηση  βάζουμε πάνω από όλα τον τόπο μας.  Ξεπερνάμε ακόμη και τους εαυτούς μας για ένα ζήτημα που είναι έτσι κι αλλιώς υπερ-τοπικό και αφορά την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο του δήμου μας.  Το θαλάσσιο μέτωπο της Πυλαίας είναι μια περιοχή γεμάτη αξία που περιμένει να αξιοποιηθεί. Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα της εξόδου μας στη θάλασσα. Δεν υπάρχει πρόκληση που να μην μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, γι' αυτό είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνεργασία με το υπουργείο», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.   

φωτό αρχείου από τη Μαρίνα Φλοίσβου
φωτό αρχείου από τη Μαρίνα Φλοίσβου

 

Μ αυτό το σκεπτικό που αποτυπώνεται στις δηλώσεις του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτετζίδη, ταυτίστηκε στο σύνολό του το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής και απέρριψε ομόθυμα το σχέδιο σύμβασης του Υπουργείου Τουρισμού, αναφορικά με τη μαρίνα Πυλαίας.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, απορρίφθηκε στο σύνολό του το σχέδιο σύμβασης στο οποίο κατά τρόπο τελείως παράδοξο και αντίθετο με τις προηγηθείσες συνεννοήσεις μεταξύ δήμου και υπουργείου «ταυτίζεται» η ευθύνη του φορέα εκμετάλλευσης δηλαδή του αναδόχου του έργου με τον Φορέα Διαχείρισης δηλαδή τον δήμο μας, κάτι που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτό. Διοίκηση και αντιπολίτευση αποφάσισαν να στείλουν τις επισημάνσεις τους στο υπουργείο τουρισμού προσδοκώντας στην επανεκκίνηση του διαλόγου για ένα έργο το οποίο έχει πάρει ΦΕΚ από το 2012 και πρέπει επιτέλους να μπει σε τροχιά υλοποίησης, αν πράγματι θέλουμε σύγχρονες τουριστικές υποδομές και ανάπτυξη στη θάλασσα του Θερμαϊκού. 

 

 

 

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Μαχαίρι...στο κόκαλο"
Κοινοποίησε