Εφαρμογή Ka-business

Κλίμα S.O.S.

Μαχαίρι...στο κόκαλο

Και όμως ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:  οι ηγέτες της Ευρώπης εξετάσουν ένα σχέδιο για  μηδενισμό των εκπομπών ρύπων !


Αν το κάνουν, θα είναι ένα τεράστιο άλμα προς ένα ασφαλέστερο κλίμα για όλες και όλους μας. Αλλά χώρες με μεγάλες βιομηχανίες βρώμικης ενέργειας, όπως η Πολωνία, προσπαθούν να μπλοκάρουν το σχέδιο - και είναι στο χέρι μας να το υπερασπιστούμε.

Χρειαζόμαστε γρήγορα μια απόδειξη ότι το σχέδιο έχει μαζική παγκόσμια υποστήριξη - για να παραδώσουμε τις φωνές μας στις κυβερνήσεις, πριν συναντηθούν οι ηγέτες της ΕΕ σε λίγες μέρες. Πρόσθεσε το όνομά σου για να ζητήσουμε 100% καθαρή ενέργεια ενάντια στην κλιματική κρίση!

Ευρώπη: Τέλος στα καυσαέρια!

Φαντάζεσαι τι ανάσα θα ήταν για τον πλανήτη μας αν μία ολόκληρη ήπειρος ανακοίνωνε ότι θα εγκαταλείψει τα βρώμικα ορυκτά καύσιμα που πνίγουν τον ουρανό με καυσαέρια; Και όμως παίζει!

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, οι χώρες καλούνται να αναπτύξουν νέα σχέδια για να μηδενίσουν τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050. Το σχέδιο της ΕΕ θα είναι ένα απ' τα πρώτα που θα δημοσιευθούν και οι ειδικοί λένε ότι θα αποτελέσει πρότυπο για τα πλάνα που θα ακολουθήσουν ανά τον κόσμο.

Στις Ευρωεκλογές το κίνημά μας τα έβαλε με την ακροδεξιά, ακριβώς για να έχουμε ευκαιρίες όπως αυτή. Ας την αρπάξουμε! Πρόσθεσε το όνομά σου για να παραδώσουμε τις φωνές μας στις κυβερνήσεις, πριν συναντηθούν. Ας βάλουμε τέλος στα βρώμικα ορυκτά καύσιμα που σκοτώνουν τη ζωή στον πλανήτη μας!

Ευρώπη: Τέλος στα καυσαέρια!

Πριν μερικά χρόνια, όταν το κίνημά μας ξεκίνησε να πιέζει για 100% καθαρή ενέργεια, μας είχαν πει ότι είναι αδύνατο να συμβεί. Αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Και τώρα μπορεί να είμαστε πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη για το μέλλον της ανθρωπότητας. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων.
 
Με ελπίδα, 
 
Bert, Iain, Rosa, Diego, Risalat και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

 


 
Περισσότερες Πληροφορίες:
 
Ε.Ε.: Ποιοι ζητούν δυναμική στροφή στην «πράσινη» οικονομία ενόψει της Συνόδου του Ιουνίου (Ναυτεμπορική)Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει στην «κατάρρευση του ανθρώπινου πολιτισμού» έως το 2050 (Kathimerini.gr)Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να κηρύξει άμεσα κατάσταση "κλιματικής έκτακτης ανάγκης" (Huffington Post)


 
Τι είναι η κλιματική κρίση; (BBC)


 
Κάπως έτσι μοιάζει μια ειλικρινής, χωρίς-σαχλαμάρες πρόταση για την κλιματική αλλαγή (VOX)


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Μαχαίρι...στο κόκαλο"
Κοινοποίησε