Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Πανεπιστήμια και Εκπαίδευση

Έκθεση των Γαλλικών Πανεπιστημίων, διοργανώνει στις 18 Φεβρουαρίου το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης στις 18 Φεβρουαρίου.

έκθεση γαλλικών πανεπιστημίων
έκθεση γαλλικών πανεπιστημίων

 

Η Γαλλία είναι η τέταρτη χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία , καθώς και η πρώτη γαλλόφωνη χώρα υποδοχής ξένων φοιτητών. Το 12% του φοιτητικού πληθυσμού στη Γαλλία αποτελείται από αλλοδαπούς φοιτητές. Όσο αφορά την Ελλάδα, όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να σπουδάσουν στη Γαλλία.

 Η εκπαίδευση αποτελεί βασική δαπάνη του Γαλλικού κράτους και αντιστοιχεί το 20% του προϋπολογισμού του.

Αυτή η πολιτική επιτρέπει στη Γαλλία να προσφέρει στους φοιτητές ένα από τα καλύτερα συστήματα ανώτατης εκπαίδευσης στον κόσμο και κυρίως ένα από τα πιο προσβάσιμα. Πράγματι, τα πανεπιστήμια και οι γαλλικές ανώτατες σχολές προτείνουν προγράμματα υψηλής ποιότητας με πολύ χαμηλά δίδακτρα.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο  προωθώντας τη γαλλική ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα με στόχο να επιτρέψει στους νέους Έλληνες να γνωρίσουν όλες τις προοπτικές σπουδών που η Γαλλία τους προσφέρει, διοργανώνει έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία.

Στην έκθεση σπουδών στη Γαλλία του Γαλλικού Ινστιτούτου θα συμμετάσχουν δυναμικά γαλλικά πανεπιστήμια με διεθνή προσανατολισμό (Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Πανεπιστήμιο Lyon 1,Πανεπιστήμιο Montpellier 3 κ.λπ...), σχολές διοίκησης επιχειρήσεων παγκοσμίου φήμης (SKEMA κ.λπ...), σχολές μηχανικών μεγάλου κύρους (PolytechNantes κ.λπ...) με σκοπό να γνωστοποιήσουν τα προγράμματα σπουδών τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ελληνικού κοινού.

Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν δύο θεματικές παρουσιάσεις σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία:

  • 11.00-12.00: Ενημέρωση για τις προπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την υποβολή αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας Parcourssup(https://www.parcoursup.fr/)
  • 13.30-14.30: Ενημέρωση για τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία
  • 17.00-18.00: Ενημέρωση για τις προπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την υποβολή αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας Parcourssup(https://www.parcoursup.fr/)

Συμμετέχουν τα εξής Iδρύματα:

Πανεπιστήμια

-Université Montpellier 3 PaulValery

-Université de Limoges

-Université Lyon 1

-Université d'Angers

-Le Mans Université

-Université de Strasbourg

-Université de Lille

-Université Bourgogne Franche-Comté

Πολυτεχνεία

-EURECOM

-Polytech Nantes

-Université de Technologie de Troyes

-Bordeaux Sciences Agro

-MINES ParisTech

Σχολέςοικονομικώνκαιδιοίκησηςεπιχειρήσεων / Business Schools

-Montpellier Business School

-SKEMA Business School

-EDHECBusinessSchool

-INSEECU.

 

Mε σκοπό να αναπτυχθούν οι ανταλλαγές μεταξύ των ελληνικών και γαλλικών πανεπιστημίων, θα θέλαμε να δώσουμε στους  Γάλλoυs εκπροσώπoυs την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Έλληνες συναδέλφους τους στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, από 9.30 έως 10.30.

Με εκτίμηση,

-       Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: www.ift.gr / thessalonique@campusfrance.org

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πανεπιστήμια και Εκπαίδευση"
Κοινοποίησε