Οι τρεις υποτροφίες της ΕΥΑΘ

Πανεπιστήμια και Εκπαίδευση

  Οι τρεις πρώτες υποτροφίες δόθηκαν από την ΕΥΑΘ σε ισάριθμες φοιτήτριες του ΑΠΘ. Οι υποτροφίες χορηγούνται στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της ΕΥΑΘ και του ΑΠΘ, η οποία υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2017 και προβλέπει υποτροφίες ύψους 23.500 το χρόνο, με τη δυνατότητα έρευνας σε πραγματικό χρόνο στο εργασιακό περιβάλλον της ΕΥΑΘ.   

Οι υπότροφες με τον Πρόεδρο και ΔΣ της ΕΥΑΘ
Οι υπότροφες με τον Πρόεδρο και ΔΣ της ΕΥΑΘ

 

Τις υποτροφίες έλαβαν οι:

 

Αλεξάνδρα Κώστα, φοιτήτρια του  Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη» του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

 

Βικτωρία Μπάσμπα, φοιτήτρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμογές στη Βιολογία», με κατεύθυνση στην «Αλιευτική βιολογία και διαχείριση» του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ. 

Φωτεινή Σακαβέλη, υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, η οποία εκπονεί τη διδακτορική διατριβή με τίτλο «Διαχείριση βιοστερεών από μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων και  η αξιοποίησή τους σε αγροτικές καλλιέργειες».

 

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ ,καθηγητής Περικλής Α Μήτκας μεταξύ άλλων τόνισε: «Σε τέτοιου είδους συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες της Βορείου Ελλάδος, ο στόχος είναι κοινός», είπε. «Να γινόμαστε καλύτεροι, περισσότερο ανταγωνιστικοί και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο».

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, δήλωσε: «Η μετάβαση στην αγορά εργασίας για τους νέους εξαρτάται όχι μόνο από την παρεχόμενη εκπαίδευση, αλλά κυρίως από μια σειρά εξωεκπαιδευτικών παραγόντων, όπως η απουσία κοινωνικού κεφαλαίου, το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ή η έλλειψη επενδύσεων».

 

Πρακτική άσκηση στην ΕΥΑΘ

 

Η ΕΥΑΘ εδώ και χρόνια παρέχει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε σπουδαστές ΤΕΙ και ΟΑΕΔ, ώστε να πάρουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε ένα ασφαλές, υγιές εργασιακό περιβάλλον. Με το σύμφωνο συνεργασίας μας με το ΑΠΘ, πάμε ένα βήμα πιο πέρα: θέλουμε να αποτελέσουμε έναν τουλάχιστον "κρίκο" στη διασύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, δίνοντας το παράδειγμα σε άλλες μεγάλες εταιρείες του βορειοελλαδικού χώρου. Ο Θερμαϊκός, η βιώσιμη ανάπτυξη, τα απόβλητα του βιολογικού και η χρήση τους στη γεωργία, τα θέματα δηλαδή που απασχόλησαν αυτούς εδώ τους υπότροφους φοιτητές -όπως και αυτά που θα απασχολήσουν τους επόμενους στο μέλλον-, είναι ήδη στην 'ατζέντα' της εταιρείας μας, είναι ζώσα επιχειρηματική πραγματικότητα για την ΕΥΑΘ, εξήγησε μιλώντας για τη χορήγηση υποτροφιών ο κ Κρεστενίτης.

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πανεπιστήμια και Εκπαίδευση"
Κοινοποίησε