Σύσσωμοι κατά των αλλαγών στην Παιδεία

Πανεπιστήμια και Εκπαίδευση

  Πριν καλά καλά εξαγγελθεί το τελικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των μαθητών.   

σύσσωμοι κατά των αλλαγών στην Παιδεία
σύσσωμοι κατά των αλλαγών στην Παιδεία

 

Το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό σχέδιο τις επόμενες ημέρες και σίγουρα εντός του μήνα. 

Ανάμεσα στις βασικές αλλαγές που προωθούνται είναι οι εξής: 

  • Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020 θα δηλώσουν 10 σχολές στο Μηχανογραφικό τους. 
  • Θα δημιουργηθούν σχολές δύο ταχυτήτων, κάποιες που απαιτούν εξετάσεις εισαγωγής και άλλες στις οποίες η εισαγωγή θα είναι ελεύθερη.  
  • Η Γ' Λυκείου θα μετατραπεί σε τάξη προπαρασκευής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη Β΄ Λυκείου θα ολοκληρώνεται το η εγκύκλιος των σπουδών. «Επίσης, θέλουµε τα παιδιά να µπορούν να εισάγονται σε κάποια πανεπιστηµιακά τµήµατα µόνο µε το απολυτήριο του Λυκείου. Θα υπάρχουν ευνοϊκότερες διατάξεις για παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς στο σύστηµα που θα ανακοινωθεί την επόµενη εβδοµάδα», είπε ο κ. Γαβρόγλου.
  • Τα Λατινικά αντικαθιστώνται από την Κοινωνιολογία και θα είναι πλέον μάθημα επιλογής.

Για το νέο εξεταστικό σύστημα, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε ανακοινώσεις λίγους µήνες πριν από τις εκλογές, αίτηµα το οποίο ο υπουργός δεν κάνει αποδεκτό, τονίζοντας πως «το νέο εξεταστικό σύστηµα το συζητάµε εδώ και ενάµιση χρόνο.

Ήδη η Ενωση Ελλήνων Φυσικών με δημόσια ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε στις προτάσεις του προγράμματος  σπουδών στη Φυσικής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, χαρακτηρίζοντάς τις «άτολμες, ημιτελείς και αποσπασματικές»

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πανεπιστήμια και Εκπαίδευση"
Κοινοποίησε