Εφαρμογή Ka-business

1000 φοιτητές για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Πανεπιστήμια και Εκπαίδευση

  Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network - ESN) της Ελλάδος διοργανώνει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο συνέδριο φοιτητών για το Erasmus, την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου (Annual General Meeting - AGM) στη Θεσσαλονίκη, στις 18-21 Απριλίου.    

1000 φοιτητές στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν το Erasmus
1000 φοιτητές στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν το Erasmus

 

Περισσότεροι από 1000 φοιτητές από όλο τον κόσμο θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν για το μέλλον του προγράμματος Erasmus και τον αντίκτυπό του στους φοιτητές που συμμετέχουν περισσότερα από 30 χρόνια πλέον. Η νέα γενιά Ελλήνων φοιτητών αποδεικνύει την ενεργητικότητά της διοργανώνοντας πρωτοπόρες, εθελοντικές ενέργειες που φέρνουν τη χώρα στο επίκεντρο των εξελίξεων σε καίρια ευρωπαϊκά θέματα, όπως το Erasmus.

 

Τα μέλη του Δικτύου ΕSN Greece, στοχεύουν στον εμπλουτισμό της κοινωνίας μέσω των διεθνών φοιτητών. Με γνώμονα αυτό, έλαβαν την πρωτοβουλία να οργανώσουν το μεγαλύτερο συνέδριο της γενιάς του Erasmus, προσκαλώντας στη Θεσσαλονίκη 1000 διεθνείς φοιτητές. "Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καλωσορίζουμε τους Ευρωπαίους φοιτητές. Η εκπαίδευση στην Ευρώπη αλλάζει και το Erasmus είναι βασικός πυλώνας. Είναι αναζωογονητικό να βλέπεις τη νέα γενιά να παίρνει ενεργό μέρος στη διαμόρφωση αυτών των αλλαγών και στηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια τους", δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

 

Η AGM είναι μία ευκαιρία εξωστρέφειας και για τους φοιτητές των ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί Mobility Fair την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:30, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Στο Mobility Fair, οι φοιτητές που θα παρευρεθούν θα ενημερωθούν για σπουδές στο εξωτερικό, προγράμματα ανταλλαγής και πρακτικής άσκησης, εκπαιδευτικά σεμινάρια και εθελοντική εργασία από τους εκπροσώπους-φοιτητές 900 ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. "Είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης να έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους από άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που θα τους δείξουν την πραγματική διάσταση των σπουδών στο εξωτερικό. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στέκεται πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες που προωθούν την κινητικότητα και είναι τιμή μας να στηρίξουμε μία τόσο σημαντική φοιτητική προσπάθεια." δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος, Διευθυντής της Εθνικής Μονάδας Διαχείρισης του Erasmus+.

 

Παράλληλα, στόχος της AGM είναι και να φέρει πιο κοντά τους λαούς της Ευρώπης μέσω της ανταλλαγής κουλτούρας και του ανοιχτού διαλόγου. Δράσεις όπως το Flag Parade, μία παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου οι φοιτητές θα διασχίσουν την πόλη με τα χρώματα της χώρας τους, θα  υπογραμμίσει όλα αυτά που μας ενώνουν ως Ευρωπαίους.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πανεπιστήμια και Εκπαίδευση"
Κοινοποίησε