Εφαρμογή Ka-business

1ο Θερινό Σχολείο ΕΑΠ με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.

Πανεπιστήμια και Εκπαίδευση

Το www.ka-business.gr στηρίζει επικοινωνιακά το 1 ο Θερινό Σχολείο με θέμα «Τεχνολογίες Ασύρματων και Κινητών Επικοινωνιών & Ανάπτυξη Εφαρμογών Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού» το οποίο διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ).    


 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Θερινό Σχολείο, το οποίο περιλαμβάνει 2 εβδομάδες μελέτης και εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στις 8-20 Σεπτεμβρίου 2014 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται και λειτουργεί το πρόγραμμα της Α.Ζ.Κ. Α.Ε. «Thessaloniki Smart up Innovation Hub» με στόχο την υποστήριξη νεοφυών επιχειρηματιών.

Πιο συγκεκριμένα, η 1η Εβδομάδα (8-14 Σεπτεμβρίου) προβλέπει μελέτη από απόσταση (διάθεση εκπαιδευτικού υλικού μέσω της πλατφόρμας Moodle, 1 τηλε-συνεδρία ανά ενότητα εκπαίδευσης) και η 2η Εβδομάδα (15-20 Σεπτεμβρίου) παρέχει συνδυασμό διαλέξεων και πρακτικών εργαστηριακών ενοτήτων (6,5 ώρες κάθε ημέρα με διάλειμμα μεταξύ τους). Απευθύνεται σε πτυχιούχους Τμημάτων Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) ή άλλων συναφών ειδικοτήτων.

Κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου, οι νεοφυείς επιχειρηματίες του «Thessaloniki Smart up Innovation Hub» θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις νέες καινοτομικές τους ιδέες στους εκπαιδευόμενους ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού ομάδων προς πρακτική εφαρμογή των ιδεών τους.

 

Υπεύθυνοι Θερινού Σχολείου:

Δρ. Αχιλλέας Καμέας, Διευθυντής ΠΜΣ ΣΔΥ, ΕΑΠ (kameas@eap.gr)

Δρ. Περικλής Χατζημίσιος, ΣΕΠ ΣΔΥ, ΕΑΠ (pchatzimisios@ieee.org)

 

Πληροφορίες: Λήδα Παπατζήκα, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας τηλ. 2310 379481

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πανεπιστήμια και Εκπαίδευση"
Κοινοποίησε