6000 συμμετοχές στον 3ο Λαικό δρόμο

Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση

  Κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ξεπέρασαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής» που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η ΚΕΥΝΣ.  

ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στον 3ο Λαϊκό Δρόμο
ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στον 3ο Λαϊκό Δρόμο

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής έως την ολοκλήρωση της προθεσμίας (Παρασκευή 4 Μαΐου), ξεπέρασε τις 6.000. Συγκεκριμένα, και για τις δυο διαδρομές των 5.000 μέτρων και των 1.000 μέτρων οι δηλώσεις συμμετοχής άγγιξαν συνολικά τις 6.071, εκ των οποίων 1.281 αθλούμενοι θα λάβουν μέρος στα 5.000μ. και 4.538 αθλούμενοι θα συμμετάσχουν στα 1.000 μ., ενώ εκτιμάται ότι, όπως και τις προηγούμενες φορές, οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συμμετοχής, ειδικά ανήμερα της διεξαγωγής του 3ου Λαϊκού Δρόμου, αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.000 (υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν έχουν συμπληρώσει αίτηση μπορούν να παραστούν και να συμμετάσχουν ελεύθερα την Κυριακή 20 Μαΐου).

Διαρκής κινητοποίηση

Ο 3ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαΐου περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000μ. και των 1.000μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, και κοινό τερματισμό το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Συκιές). Διοργανώνεται, δε, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1988. Ο δήμος τον τιμά όχι μόνο δίνοντας το όνομα του αείμνηστου δημάρχου στον Λαϊκό αυτό Δρόμο, αλλά προχωρώντας σε μετονομασία της πλατείας-πάρκου Ελπίδος  προς τιμήν του Παναγιώτη Αφαλή, ώστε το όνομά του να μείνει για πάντα στην ιστορία, κάτι που θα γίνει επίσημα με τη διοργάνωση ειδικής μεγάλης εκδήλωσης που ετοιμάζεται.

 

Οι διαδρομές

Ο δρόμος των 1.000 μέτρων, με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί, έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα. Για τον δρόμο των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου. Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου-Δημ. Ανδρέου-Ρ. Φεραίου-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση"
Κοινοποίησε