Πέρασε από την Βουλή ο Κλεισθένης

Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση

  Me 241 θετικές ψήφους αλλάζει ο εκλογικός χάρτης της Αττικής από την επόμενη εκλογική μέτρηση. Η σχετική ρύθμιση για το σπάσιμο της Β Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής «πέρασε» από τη Βουλή με 241 υπέρ, έναντι 31 κατά.  

Πέρασε από τη Βουλή ο Κλεισθένης
Πέρασε από τη Βουλή ο Κλεισθένης

 

Οι διατάξεις που αφορούν  στην καθιέρωση της απλής  αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπερψηφίστηκαν με 161   ψήφους, ενώ 111 βουλευτές καταψήφισαν.

Για την μετατόπιση της ημερομηνίας των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών από τον Οκτώβριο το υ 2019 τον ερχόμενο Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές, 149 βουλευτές είπαν «ναι», 122 «όχι» και ένας βουλευτής δήλωσε παρών.

Η κυβέρνηση ψήφισε το χειρότερο νομοσχέδιο στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης και εξέθεσε τη χώρα μας, είπε ο Γιώργος Πατούλης.

 

Η απορρύθμιση της λειτουργίας των δήμων και η άλωση του χώρου της Αυτοδιοίκησης αποτελούν στόχο της κυβέρνησης, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι».

 

«Η κυβέρνηση ψήφισε το χειρότερο νομοσχέδιο στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης και εξέθεσε τη χώρα μας, η οποία απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Χάρτας της Αυτοδιοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις προτάσεις των αυτοδιοικητικών οργανώσεων και προχώρησε στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου χωρίς «κανέναν αναπτυξιακό προσανατολισμό και καμία μεταρρύθμιση», τονίζοντας ότι «ο αγώνας μας για μια καλύτερη αυτοδιοίκηση για μία καλύτερη Ελλάδα δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε για την προώθηση μεταρρυθμίσεων ουσίας».

 

Επίσης ο κ. Πατούλης απέδωσε στην κυβέρνηση απροθυμία να κάνει ένα βήμα προς την ενδυνάμωση της τοπικής διακυβέρνησης, «μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων», οδηγώντας την αυτοδιοίκηση «σε μια αρνητική πρωτιά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση"
Κοινοποίησε