Με tablet αντί για χαρτί τα Δημοτικά Συμβούλια στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση

  Τέλος το χαρτί στο Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας- Χορτιάτη. Με σύγχρονα τάμπλετς εφοδιάστηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Μέσα στο 2019 περιορίζουμε στο ελάχιστο το χαρτί σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου  

Καταργούν το χαρτί στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη
Καταργούν το χαρτί στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

 

Στην καθιερωμένη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, παρουσία του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, εκτός από τις ευχές για τη νέα χρονιά, πρόσφερε στον καθένα από τους συνολικά 42  δημοτικούς  συμβούλους και  στον δήμαρχο αλλά και σε όλους τους υπαλλήλους του γραφείου του δημοτικού συμβουλίου από ένα εξελιγμένο τάμπλετ. Σκοπός της πρωτοβουλίας, όπως τονίστηκε, είναι να καταργηθούν πλήρως έγγραφα και έντυπα που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνεδρίαση και να διευκολυνθεί μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας η πρόσβαση των δημοτικών συμβούλων στα συγκεκριμένα αρχεία.

«Προτεραιότητα μας είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω την ηλεκτρονική επικοινωνία με όλα τα οφέλη που προκύπτουν για τον δήμο μας και με αυτή τη φιλοσοφία σας παραδίδουμε σήμερα τα εξελιγμένα αυτά τάμπλετ, τα χρήσιμα αυτά ηλεκτρονικά εργαλεία, που θα κάνουν τη δουλειά σας πιο εύκολη και θα βοηθήσουν στο έργο σας. Πολύ σημαντικά όμως θα είναι τα οικολογικά οφέλη που θα προκύψουν, καθώς η ηλεκτρονική επικοινωνία είναι μια εφαρμογή φιλική προς το περιβάλλον και θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τη χρήση του χαρτιού. Φανταστείτε την τεράστια ποσότητα χαρτιού, τόνους ολόκληρους που θα εξοικονομήσουμε από φέτος, από τον πρώτο κιόλας χρόνο εφαρμογής της ιδέας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεράνης.

 «Για άλλη μία φορά ο δήμος μας πρωτοπορεί σε θέματα οικολογίας και σύγχρονης τεχνολογίας. Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου που βλέπω τους συναδέλφους μου να δοκιμάζουν τα καινούρια τους τάμπλετ με τα οποία θα μπορούν να έχουν πλέον εύκολη και άμεση πρόσβαση σε όλα τα αρχεία των συνεδριάσεων του δημοτικού μας Συμβουλίου. Το σημαντικότερο είναι η οικολογική σημασία αυτής της ιδέας, καθώς εξοικονομούμε το χαρτί που θα χρησιμοποιούσαμε και έτσι προστατεύουμε το περιβάλλον μας και παράλληλα μειώνουμε τη γραφειοκρατία. Στόχος μας είναι στη διάρκεια του 2019 να περιορίσουμε στο ελάχιστο τη χρήση του χαρτιού στον δήμο μας. Στο πλαίσιο αυτό η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον σχεδιασμό μας για την αλλαγή της νοοτροπίας των υπαλλήλων μας ελαχιστοποιώντας τις εκτυπώσεις του έντυπου υλικού και εφαρμόζοντας τον  ηλεκτρονικό εκσυγχρονισμό της επικοινωνίας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου μας.»

Στο εξής όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν άμεσα, εύκολα και γρήγορα: 

 

  • την πρόσκληση-θεματολογία των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου,
  • τις εισηγήσεις των ομιλητών έχοντας πρόσβαση σε όλο τον φάκελο του κάθε θέματος (συνημμένα έγγραφα, φωτογραφίες κλπ)
  • τα αρχεία των θεμάτων παλαιότερων συνεδριάσεων που δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αρχειοθετούνται ηλεκτρονικά.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση"
Κοινοποίησε