Συμφωνία ΥπΑΑΤ Περιφέρειας Αττικής και ΕΦΕΤ για εντατικότερους ελέγχους

Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση

  Ανανεώθηκε το  Πρωτόκολλο Συνεργασίας  για τον  επίσημο έλεγχο των τροφίμων  μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και της Περιφέρειας Αττικής.    

Ανανεώθηκε η συμφωνία για εντατικότερους ελέγχους
Ανανεώθηκε η συμφωνία για εντατικότερους ελέγχους

 

Ο Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, τόνισε σχετικά: «Προσπαθούμε όλο αυτό το διάστημα να συντονίσουμε τους ελέγχους, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα εννοώ στην ποιότητα και στην υγιεινή των τροφίμων που απολαμβάνει ο καταναλωτής, αλλά και στη διασφάλιση του παραγωγού που παράγει τα προϊόντα, ο οποίος είναι ο πρώτος κρίκος μίας απόλυτα συμπαγούς αλυσίδας. Όποιος κρίκος και να σπάσει σε αυτή την αλυσίδα θα έχει πρόβλημα ολόκληρη η αλυσίδα. Ο παραγωγός, εφόσον παράγει καλά ποιοτικά προϊόντα, θα πρέπει να απολαμβάνει και μία τιμή που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να επιβιώνει, να έχει μια αξιοπρεπή ζωή.»

Επίσης, ανέφερε ότι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Yπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με την αλληλοεπικάλυψη των αρμοδιοτήτων, μεταξύ των ελεγκτικών υπηρεσιών των δυο υπουργείων και του ΕΦΕΤ.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση"
Κοινοποίησε