Εφαρμογή Ka-business

Συζήτηση Παπαστεργίου με τον ΣΕΒΕ για τα μακεδονικά προϊόντα και το branding

Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΒΕ είχε ο υπ Περιφερειάρχης κ Παπαστεργίου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν μεταξύ άλλων η λειτουργεία περιφερειακού επιμελητηρίου.

συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη με εκπροσώπους του ΣΕΒΕ
συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη με εκπροσώπους του ΣΕΒΕ

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Σ.Ε.Β.Ε. Δρ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, τον αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Β.Ε. και πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Δρ. Κυριάκο Λουφάκη και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Χασάπη, στα γραφεία του Συνδέσμου. Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη συνόδευαν ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Μαυράκης και οι συνεργάτες του για τα θέματα της Επιχειρηματικότητας Γιάννης Κυανίδης και Αλέξης Σπανούδης

 

Ο κ. Παπαστεργίου και η αντιπροσωπεία της παράταξης #ΠράξειςγιατηΜακεδονία, ενημερώθηκαν για το έργο του Σ.Ε.Β.Ε. στην υποστήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των μελών του, στο πεδίο της έρευνας, της ενημέρωσης και της πληροφορίας, αλλά και της κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων. 

 

Συζητήθηκαν αναλυτικά τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μια ελληνική επιχείρηση για να παράξει και να εξάγει, όπως η ανάγκη για προπληρωμή των απαραίτητων, για την παραγωγή, εισαγωγών, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η έλλειψη εργατικού δυναμικού γης, η δυσκολία άντλησης κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα, η υπερφορολόγηση κ.α. 

 

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν πιο ειδικά τη Μακεδονία όπως τα εμπορικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη συμφωνία των Πρεσπών, η κατοχύρωση εμπορικών σημάτων για τα προϊόντα της Μακεδονίας, η προώθηση και το branding των μακεδονικών προϊόντων διεθνώς, η δημιουργία αξιοποιήσιμης αγροτεχνολογίας από τα ερευνητικά ιδρύματα που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, τα ζητήματα ανταγωνισμού-φθηνού κόστους παραγωγής από τις γειτονικές χώρες και ο ρόλος που ο θεσμός της Περιφέρειας πρέπει να έχει.

 

Ο Χρήστος Παπαστεργίου ενημερώθηκε επίσης για τις προτάσεις που ο Σύνδεσμος έχει επεξεργαστεί όπως η ουσιαστική λειτουργία του περιφερειακού επιμελητηρίου, η δημιουργία ενός ειδικού φορέα Ιδιωτικού Δικαίου, για την προώθηση των εξαγωγών, αλλά και την κατοχύρωση εμπορικών ονομασιών  κ η ενίσχυση των cluster αγροτεχνολογίας στα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων όπως της Νέας Ζηλανδίας,  η αξιοποίηση εξειδικευμένων στις εξαγωγές ερευνητικών φορέων, όπως το Ινστιτούτο του Σ.Ε.Β.Ε. κλπ. 

 

Ο κ. Παπαστεργίου, τέλος, δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα η περιφέρεια θα αξιοποιήσει τη γνώση και την εμπειρία των επιχειρηματικών φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας, στην κοινή δέσμευση για ανάπτυξη και δημιουργία.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση"
Κοινοποίησε