Πέτρος Καλπακίδης: «Ιδρύεται Κέντρο Υποδοχής Επιχειρηματιών και Επενδυτών» υπό την εποπτεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση

  Πρόκειται για μία πρόταση του συνδυασμού «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» για οικονομική ανάπτυξη της πόλης, καινοτόμα, πρωτοποριακή και άμεσα εφαρμόσιμη. Ο Πέτρος Καλπακίδης, κατεβαίνει με τον συγκεκριμένο συνδυασμό έχοντας στόχο να στηρίξει την επιχειρηματικότητα της πόλης.  


 

Ως μέλος του Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργυροχρυσοχόων καθώς και του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τη δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου που θα βοηθά εταιρίες και οργανισμούς παρέχοντάς τους πληροφόρηση, στήριξη και βοήθεια προκειμένου να αναπτύσσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματά και να φέρνουν καινοτομίες στην πόλη.

 

Όπως επισημαίνει  «Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας τις παραπάνω ιδιότητές μου μπορώ να συνδράμω ουσιαστικά προς όφελος του επιμελητηριακού θεσμού, ενισχύοντας το ρόλο του στο χώρο λήψης αποφάσεων του δήμου, προωθώντας τις θέσεις και απόψεις των επιμελητηρίων και επαγγελματικών οργανώσεων. Αυτό είναι δυνατό να συμβεί εάν Δήμος και επιμελητήρια συνεργαστούν για την Ίδρυση του συγκεκριμένου Κέντρου, γνωρίζοντας πως η συμβολή των επιμελητηρίων μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική, καλώντας τα να σταθούν αρωγοί μιας συνολικής, κοινής προσπάθειας με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την είσοδο της Θεσσαλονίκης στο χάρτη των επενδυτικών προορισμών.

Είναι καιρός να αντιληφθούμε όλοι οι δημότες ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η διαμόρφωση του κατάλληλου επενδυτικού κλίματος στην πόλη μας, απαιτεί στρατηγικές και πρωτοβουλίες από πλευράς Δήμου και Φορέων που θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση"
Κοινοποίησε