Νίκη από τον πρώτο γύρο για τον Απόστολο Τζιτζικώστα // Σαρώνει η ΝΔ στις Περιφέρειες

Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ειδικότερα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με καταμετρημένο το 5% των ψηφοδελτίων, ο Απόστολος Τζιτζικώστας λαμβάνει το 62,5% έναντι μόλις 11% του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη. O υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε κυριολεκτικά με 11% στα πρώτα αποτελέσματα.


 

Α. Τζιτζικώστας: «Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μου προς όλους: Θα συνεχίσω να είμαι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων»

 

«Οι πολίτες έδειξαν ότι μας εμπιστεύονται για να οδηγήσουμε την περιφέρειά μας στο μέλλον», τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σύμφωνα με τα αποτελέσματα επανεκλέγεται περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας από τον πρώτο γύρο.

 

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας πρόκειται για μια μεγάλη και καθαρή νίκη, κατά την οποία οι πολίτες «έδωσαν ισχυρή εντολή για μία σύγχρονη και ανθρώπινη Μακεδονία. Επιβράβευσαν την επιλογή μας να κινηθούμε πέρα από διαχωριστικές γραμμές και στερεότυπα».

 

 

Στην περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης έρχεται πρώτος με 36,8% έναντι της Ρένας Δούρου που συγκεντρώνει 20,5% των ψήφων.

 

 


Η ΝΔ διεκδικεί 11 από τις 13 περιφέρειεςΣτην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ο υποψήφιος της ΝΔ Χρήστος Μέτιος έρχεται πρώτος με 33% με τον "γαλάζιο" αντάρτη να ακολουθεί με 29.9%Σαφές προβάδισμα εμφανίζει ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Γιώργος Κασαπίδης βρίσκεται στο 48,12%, ακολουθεί η υποψήφια του ΚΙΝΑΛ Γεωργία Ζεμπιλιάδου με 27,4% ενώ ο νυν περιφερειάρχης και εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Καρυπίδης βρίσκεται στο 17,6%.Απο την πρώτη Κυριακή εκλέγεται και ο Κώστας Αγοραστός για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο νυν περιφερειάρχης βρίσκεται στο 55,48% και ακολουθεί ο υποψήφιος του ΚΙΝΑ Νίκος Τσιλιμίγκας με 26,16%


Στην Ηπειρο ο νυν Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης (ΝΔ) καταγράφει ποσοστό 58,39% και ακολουθεί ο Γιώργος Ζάψας με 14,27%.Εκπληξη σημειώνεται στον Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο υποψήφιος της ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης είναι πρώτος με ποσοστό 38,13% ενώ ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας- που υποστηρίζεται απο το ΚΙΝΑΛ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ- βρίσκεται στο 31,61%.


Εκπληξη είναι τα αποτελέσματα και στην περιφέρερια Ιονίων Νήσων όπου η Ρόδη Κράτσα (ΝΔ) έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,2%. Ακολουθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος με 23,78%Ντέρμπι γαλάζιων υποψηφίων εχουμε και στην περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς ο Πέτρος Τατούλης εμφανίζεται στο 35,6% και ο Παναγιώτης Νίκας (ΝΔ) στο 33,43%


Στο Βόρειο Αιγαίο την κούρσα οδηγεί η νυν γαλάζια περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου (ΝΔ) με 30,8% και ακολουθεί ο Κώστας Μουτζούρης με 24,2%Στο Νότιο Αιγαίο ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, που υποστηρίζεται απο την Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται στο 56,2% και ακολουθεί ο Εμ. Γλυνός με 31,6%


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση"
Κοινοποίησε