Εφαρμογή Ka-business

Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία πλήθους κόσμου

Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαρούμενος υποδέχθηκε τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη που τίμησαν τον ίδιο και τους περιφερειακούς συμβούλους της νέας διοικητικής θητείας με την παρουσία τους.


Παρόν στην τελετή ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του  χαρακτήρισε ξεχωριστή τιμή για τον ίδιο να παρευρίσκεται στην τελετή ορκωμοσίας του Απόστολου Τζιτζικώστα και πρόσθεσε αναφερόμενος στην νέα διοίκηση , «να συνεχίσει ένα έργο στην αλληλεγγύη στην κοινωνική συνοχή και ενός καλώς εννοούμενου πατριωτισμού των Ελλήνων των Μακεδόνων.


Η τετραετία που ξεκινά σήμερα θα είναι η πιο γόνιμη και η πιο δημιουργική. Όλοι γνωρίζεται τη δουλειά του πρωθυπουργού για την κεντρική Μακεδονία, είναι παραγωγικό το ενδιαφέρον του και ουσιαστικό. Το Σάββατο θα αναπτύξει ένα στρατηγικό πρόγραμμα για τη Θεσσαλονίκη και όλη τη βόρεια Ελλάδα. Για τη μεγάλη ανάπλαση της ΔΕΘ και ένα σύνολο έργων που θα αναμορφώσει την περιοχή.


Το χρωστά αυτό η στη Μακεδονία. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι το λιμάνι μας και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Σε αυτό τον αγώνα όλοι οι Έλληνες αξίζει να είμαστε ενωμένοι. Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι, να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά το χρειάζεται η Ελλάδα μετά από μια δεκαετία κρίσης.

Σε αυτόν τον αγώνα θα είναι μαζί μας και οι Έλληνες από όλη τη γη. Γνωρίζεται πολύ καλά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διευκολύνει τη συμμετοχή των αποδήμων στις αποφάσεις με την ψήφο τους».

«Από σήμερα, χωρίς να χαθεί ούτε μία μέρα, πάμε να χτίσουμε πάνω στα γερά θεμέλια που βάλαμε», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, περιγράφοντας τους πέντε άξονες του σχεδίου του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Άξονας πρώτος: Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η πιο φιλική περιφέρεια της χώρας στις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Άξονας δεύτερος: Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η περιφέρεια που θέλεις να ζεις. Ανθρώπινη με καλύτερη ποιότητα ζωής και προστασία για όλους.

Άξονας τρίτος: Η Κεντρική Μακεδονία που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον με δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Άξονας τέταρτος: Η Κεντρική Μακεδονία με ένα πλήρες, αναβαθμισμένο και σύγχρονο δίκτυο υποδομών σε όλους τους τομείς.

Άξονας πέμπτος: Η αποτελεσματική Περιφέρεια που παρέχει υψηλής ποιότητας και ταχύτητας υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Βασική προϋπόθεση επιτυχίας του σχεδίου για τη Μακεδονία του 2030 είπε ο Περιφερειάρχης, είναι η συνεργασία όλων: «Στις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας, σε όλα όσα έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα, δεν περισσεύει κανείς, και πρώτα απ' όλα οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποδεικνύουν καθημερινά τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, αλλά και την αφοσίωσή τους στο έργο που κάνουμε, και τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την τεράστια προσφορά τους. Και φυσικά στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας, όλες οι δυνάμεις, όλες οι φωνές είναι χρήσιμες και έχουν πολλά να προσφέρουν, με προτάσεις, ιδέες, κριτική, δίνοντας πάντα όλοι, τον καλύτερό μας εαυτό, τηρώντας κάθε στιγμή τον όρκο που σήμερα δώσαμε, προτάσσοντας την ενότητα, τη συνεννόηση και τη συνεργασία».

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση"
Κοινοποίησε