Εφαρμογή Ka-business

Η Φωτεινή Δάρρα στο ka-business.gr

Πρόσωπα

  Πλησιάζουν οι ημέρες που η μοναδική ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει με τραγούδια της αξέχαστης και αγαπημένης  Τζένης Βάνου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,  το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Το ka-business.gr θα βρίσκεται εκεί.  


 

Συνέντευξη στη Ραλλιώ Λεπίδου,

 

Ξεκινάτε από τη Θεσσαλονίκη για να μας ταξιδέψετε με τραγούδια της Τζένης Βάνου. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

 

 

Από μικρή θαύμαζα το φαινόμενο της φωνής της Τζένης Βάνου, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες άλλωστε. Πριν μερικά χρόνια ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Τσάμπρας μου ζήτησε να τραγουδήσω μερικά από τα τραγούδια της στην εκπομπή του στην ελληνική ραδιοφωνία. Δέχτηκα με μεγάλη χαρά αλλά και με κάποια επιφύλαξη, από σεβασμό στην πρώτη εκτέλεση. Έπειτα γνώρισα την ίδια σε μια μουσική τηλεοπτική εκπομπή και τραγούδησα μπροστά της το τραγούδι της «εδώ τελειώνει ο ουρανός». Μου κόπηκαν τα πόδια. Μόλις τελείωσα μου είπε πως πρέπει να τραγουδούν οι νέοι  τα τραγούδια παλιότερων τραγουδιστών. Με παρότρυνε να κάνω έναν ολοκληρωμένο δίσκο με τα τραγούδια αυτά. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος σε πωλήσεις και ο κόσμος το αγάπησε πολυ! 

 

 

Τι θα περιλαμβάνει η παράσταση;

 

Μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της σε μουσική Πλέσσα , Μουζάκη, Λαβράνου κ.α. Ανάμεσα στα τραγούδια θα υπάρχουν μικρά αποσπάσματα από την ταραγμένη ζωή της. Μαζί μου θα είναι οκταμελής ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών που καλύπτει το φάσμα όλης της καριέρας της από το φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης μέχρι τα λαϊκά τραγούδια. Μαέστρος ο Γιώργος Παπαχριστούδης. 

 

 

Πόσο άγχος μπορεί να σας προκαλεί η ερμηνεία τραγουδιών μίας μεγάλης ερμηνεύτριας όπως ήταν η Τζένη Βάνου; Αν και από την πρώτη φορά που ερμηνεύσατε τραγούδια της,  ο δίσκος έγινε πλατινένιος σε πωλήσεις;

 

 

Το άγχος μειώθηκε και πήρε ανθρώπινες διατάσεις όταν η ίδια τόνωσε την προσπάθεια μου. Παρόλα αυτά έχω πάντα αγωνία για το πως θα ερμηνεύσω τα τραγούδια και κυρίως πόσο άμεσα θα επικοινωνήσω με το κοινό. 

 

 

Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός σας;

 

Επόμενος σταθμός η Βέροια  και μετά ερχόμαστε στην Αθήνα τον Μάρτιο. 

 

 

 

Είστε μία ερμηνεύτρια που μαγεύεται το κοινό σας με την ερμηνεία αλλά και τη σκηνική σας παρουσία. Θα έλεγα έχετε το δικό σας στιλ. Πώς βλέπετε το τραγούδι σήμερα; Έχει τη θέση που του αξίζει;  

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ  για τα καλά σας λόγια. Πιστεύω πως σήμερα διανύουμε περίοδο κρίσης όχι μόνο οικονομικής αλλά κυρίως ηθικής και πολιτισμικής. Ελπίζω όμως στην μειοψηφία των ανθρώπων που συνεχίζουν να διαβάζουν, να ακούν και να έχουν αισθητήριο και κριτική σκέψη απέναντι στα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ακόμα και σε περιόδους σκοταδισμού, η μειοψηφία κατάφερε να φωτίσει ξανά αυτά που πρέπει να έρθουν στο φως. Η μουσική είναι η μητέρα των τεχνών και ως τέτοια έχει την δύναμη να αγγίξει ακόμα και τα πιο απαίδευτα αυτιά , αρκεί να ακουστεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ!

 

 

 


Από: Ραλλιώ Λεπίδου

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πρόσωπα"
Κοινοποίησε