Εφαρμογή Ka-business

Σύνθια Σάπικα: Συνέντευξη στο ka-business.gr

Πρόσωπα

  Το δυνατό της σημείο είναι η καθημερινή επαφή της, με τον κόσμο , λόγω της Δημοσιογραφική της ιδιότητα.  Η Σύνθια Σάπικα μένει Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει στο ΑΠΘ, μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Δημοσθένη Μιλιαρά, έχει πολλούς λόγους να θέλει να μπει στην ελληνική βουλή  καθώς έχει τον δικό της χαρακτηριστικό και διαπεραστικό τρόπο, να βρίσκει λύσεις... εκεί που οι άλλοι σηκώνουν τα χέρια.  


 

Μιλά στο ka-business.gr και τη Ραλλιώ Λεπίδου

 

 

Πως αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα σε αυτές τις εθνικές εκλογές;

 

Η απόφαση να ασχοληθώ με την πολιτική δεν ήταν εύκολη. Θα τολμούσα να πω ότι ήταν μία από τις δυσκολότερες της ζωής μου. Ο λόγος; Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.

Η δύναμή μου είναι η επαφή με τους ανθρώπους και η επιμονή μου στην επίλυση των προβλημάτων τους. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα αποτέλεσε για μένα πρόσκληση για δημιουργία. Είναι ουσιαστικά ένα κάλεσμα ευθύνης. Ανταποκρίθηκα, επειδή δεν πρέπει κανείς να μείνει ασυγκίνητος και αμέτοχος μπροστά στην ανάγκη όχι μόνο για πολιτική αλλαγή, αλλά και αλλαγή του τρόπου με τον οποία ασκείται η πολιτική. Αγαπώ πολύ την πόλη μου και θέλω να αγωνιστώ, ώστε να την δω να γίνεται καλύτερη.

 

 

Ποιο θεωρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης όπου ζείτε και τι θα προτείνετε για την επίλυσή του εάν εκλεγείτε;

 

Το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής μου εκστρατείας το έχω αφιερώσει στις δυτικές συνοικίες. Και αυτό δεν έγινε φυσικά τυχαία. Είναι επιβεβλημένη η αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής και η επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκεί οι κάτοικοι. Ανεργία, σχολική στέγη, ρύπανση, ανέχεια, είναι μερικά μόνο από τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια. Νέες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες, προέκταση του μετρό προς τα δυτικά και πρωτοβουλίες, άμεσα υλοποιήσιμες, θα ανακουφίσουν τη δυτική πλευρά της πόλης μας. Επίσης, το θέμα της ασφάλειας είναι προτεραιότητά μου. Πρέπει να επιστρέψει το αίσθημα της ασφάλειας στους δημότες όλων των περιοχών. Επίσης, η ολοκλήρωση του μετρό, της ανάπλασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των έργων στο αεροδρόμιο και το λιμάνι, αλλά και η δημιουργία κρατικού ξενόγλωσσου τμήματος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα εκτοξεύσουν τη Θεσσαλονίκη.

 

Και επειδή ακριβώς ζείτε στη Θεσσαλονίκη, ποια είναι η θέση σας στη συμφωνία των Πρεσπών γιατί όπως φαίνεται αυτή... απομάκρυνε πολιτικά πρόσωπα και αυτή είναι που θα φέρει νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή.

 

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι απαράδεκτη. Ο κόσμος νιώθει προδομένος και έχει δίκιο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αριστερό πρόσημο, αγνόησε το 75% της λαϊκής βούλησης που ήταν κατά της Συμφωνίας. Η Νέα Δημοκρατία θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη που είναι συνυφασμένη με το βέτο στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην ευρωπαϊκή ένωση. Επιδίωξή της είναι επίσης να αποτρέψει όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις της Συμφωνίας όπως το θέμα των Μακεδονικών προϊόντων,

 

 

 

Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές. Γιατί κάποιος να ψηφίσει Σύνθια Ροδάνθη Σάπικα;

 

 

Όπως σας είπα δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, είμαι εργαζόμενη μητέρα, έχω μεγαλώσει δυο παιδιά και έχω μείνει άνεργη στα 40 μου χρόνια. Αντιλαμβάνεστε ότι μπορώ να αντιληφθώ τα προβλήματα και τις ανησυχίες των συμπολιτών μας. Ξέρω να ακούω και να θέτω σωστές ερωτήσεις. Δέσμευσή μου είναι εφόσον εκλεγώ να παραμείνω στην πόλη μου και να βρίσκομαι στην Αθήνα μόνο για τις αναγκαίες μου υποχρεώσεις στο Κοινοβούλιο. Θα είμαι Βουλευτής της Θεσσαλονίκης και θα διεκδικήσω, με όλες μου τις δυνάμεις, όλα όσα αξίζουν στην πόλη μας. Σας καλώ να συνθέσουμε μαζί μια καλύτερη ζωή

 

 

 

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πρόσωπα"
Κοινοποίησε