Εφαρμογή Ka-business

Όλγα Κεφαλογιάννη στο CNN

Πρόσωπα

Η άρνησή της να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού προκάλεσε πολιτική αίσθηση. Στη συνέντευξή της στο CNN Greece η κ. Κεφαλογιάννη εξηγεί τους λόγους της απόφασής της και παρουσιάζει τη δικιά της οπτική για τη συγκυρία.


Αν και πέτυχε την «πρωτιά» στην Α' Αθήνας με 45.086 σταυρούς στους 100.408 που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στη συγκεκριμένη περιφέρεια, η Όλγα Κεφαλογιάννη εθεωρείτο σίγουρη για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο, τελικά έμεινε εκτός.

 

Συνέντευξή της στο CNN

 

Εκλεγήκατε για τρίτη συνεχόμενη φορά πρώτη σε σταυρούς στην Α' Αθήνας. Μάλιστα, κερδίσατε την προτίμηση σχεδόν του 50% όσων ψήφισαν τη ΝΔ στην περιφέρειά σας. Τι σηματοδοτεί για σας αυτή η επιτυχία;

Δεν υπάρχει για έναν πολιτικό μεγαλύτερη τιμή και ευθύνη από την εκλογή του από το λαό. Είναι αυτή που μας νομιμοποιεί, είναι αυτή που μας δίνει την εντολή να υπερασπιστούμε αρχές, αξίες, ήθος και ύφος. Και αυτή την εντολή, κ. Αλμπάνη, είμαι αποφασισμένη να σέβομαι και να τιμώ. Αυτή η εντολή με ορίζει και με οδηγεί. Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θέλω να ευχαριστήσω τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Αθήνας που μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν, για τρίτη συνεχόμενη φορά, πρώτη στην Α' περιφέρεια Αθηνών. Όλες και όλους τους πολίτες της Αθήνας, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, τους οποίους συνάντησα, άκουσα και με τους οποίους συζήτησα αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου. Έχω ιδιαίτερη ευθύνη έναντι όλων των Αθηναίων να παλέψω, από οποιαδήποτε θέση, για μία καλύτερη ημέρα για την πόλη και την πατρίδα. Είναι μία σχέση αλήθειας, μια σχέση εμπιστοσύνης αφού όλους μας ενώνει η προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.


Δηλώσατε ότι είχατε συμφωνήσει με τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβετε το υπουργείο Πολιτισμού. Γιατί πιστεύετε ότι υπαναχώρησε από τη συμφωνία σας;

Επί σχεδόν τρία χρόνια, δούλεψα συστηματικά σε έναν δύσκολο και απαιτητικό τομέα που μου ανέθεσε ο πρόεδρος όπως αυτός του Πολιτισμού. Και όπως γνωρίζετε, δεν πρόκειται για έναν χώρο που ήταν προνομιακός για το κόμμα μας. Αυτή ήταν η μεγάλη πρόκληση, να δουλέψουμε σκληρά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου του Πολιτισμού, της τέχνης. Η προσπάθεια μας ήταν συστηματική και καλά οργανωμένη. Ως τομεάρχης κατέθεσα εκατοντάδες ερωτήσεις στη Βουλή, έκανα δεκάδες ομιλίες, υπήρξε συνεπής και δημιουργική αντιπολίτευση, κατάθεση προτάσεων, διαμόρφωση ενός συγκροτημένου προγράμματος για την επόμενη ημέρα. Ήμουν έτοιμη να δώσω τη μάχη για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, για μία νέα σύγχρονη οπτική στον τομέα του Πολιτισμού. Ο πρωθυπουργός, αυτός και μόνον αποφασίζει. Αποφάσισε διαφορετικά. Επέλεξα να παραμείνω βουλευτής και να δώσω απο τη Βουλή τη μάχη για την πολιτική αλλαγή και για την επιτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.


Από τη στιγμή όμως που διαφοροποιήθηκε ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού, γιατί δεν κάνατε ένα βήμα «πίσω» για να τον διευκολύνετε;

Πιστεύω ότι στο υπουργείο Τουρισμού είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα προσφέρει ένα σημαντικό έργο και ήμουν έτοιμη να κάνω το επόμενο βήμα. Στην πολιτική δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις, ούτε πρέπει να ταυτιζόμαστε με έναν συγκεκριμένο ρόλο. Αποφάσισα να παραμείνω βουλευτής, να δώσω από τη Βουλή τη μάχη της υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου. Δεν θεωρώ ότι συνιστά «διευκόλυνση», όπως λέτε, η συμμετοχή στην κυβέρνηση απλώς για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Πιστεύω ότι διευκόλυνα με την καθαρή μου στάση. Δεν θέλω να γίνω υπουργός για τον τίτλο. Δεν με ενδιαφέρει απλώς να κάτσω σε μια καρέκλα. Θέλω να είμαι δημιουργική και να προσφέρω στην πατρίδα μου.


Ποια είναι η εκτίμησή σας συνολικά για το νέο κυβερνητικό σχήμα;

Η ευθύνη που αναλαμβάνει η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το λέγαμε και προεκλογικά, είναι βαριά. Όχι μόνον γιατί οφείλει να σηματοδοτήσει την έξοδο από την κρίση, μετά από μια δεκαετία μνημονίων, αλλά και γιατί πρέπει να στείλει σαφή μηνύματα αλλαγής του κυβερνητικού υποδείγματος. Να αφήσει πίσω τις ιδεοληψίες, τους αυτοσχεδιασμούς και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και να αποδειχθεί ταυτόχρονα αποτελεσματική και οραματική. Είναι μια κυβέρνηση μάχης, καθώς δεν έχει περίοδο χάριτος αλλά οφείλει να αποδείξει άμεσα ότι έχει και σχέδιο και αποτελεσματικότητα σε μία σειρά από ανοικτά μέτωπα που μας κληροδότησε ο κ. Τσίπρας. Δεν έχω αμφιβολία για τη βούληση όλων να πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Άλλωστε, τα πρώτα δείγματα γραφής, με αφορμή και την τραγωδία που κτύπησε την Χαλκιδική, είναι θετικά.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πρόσωπα"
Κοινοποίησε