Εφαρμογή Ka-business

Γυναίκα στο «τιμόνι» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας

Πρόσωπα

  Ολοκληρώθηκε το... παζλ της νέας διοίκησης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας μετά από σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Τζαβάρα.  


 

Πρόεδρος αναλαμβάνει η επικοινωνιολόγος Μένη Λυσαρίδου (από πλευράς Νέας Δημοκρατίας), αντιπρόεδρος ο Φίλιππος Γράψας (από τη Δημοκρατική Αριστερά) και τα υπόλοιπα μέλη είναι οι: Δημήτρης Χαλκιάς, Γιώργος Κιουρτσίδης, Άννα Χατζησοφιά, Γρηγόρης Βαλτινός και Γιάννης Χρυσούλης.

 

Υπενθυμίζεται πως λίγες εβδομάδες νωρίτερα ανακοινώθηκε πως την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΚΘΒΕ αναλαμβάνει ο ηθοποιός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννης Βούρος.

 

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω την Πολιτεία και τον υπουργό Πολιτισμού για την εμπιστοσύνη του. Αποτελεί τιμή και πρόκληση να υπηρετείς έναν ιστορικό χώρο πολιτισμού, το Κρατικό Θέατρο, συνδεδεμένο άρρηκτα με τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, κοιτίδα αλλά και πυξίδα πολιτισμού. Τιμή, διότι ο πολιτισμός με τις αξίες που φέρει συνιστά το κέντρο ισορροπίας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Πρόκληση, διότι καλούμαστε σήμερα να συνδυάσουμε σε ένα αρμονικό σύνολο και αποτελεσματικά τη χρηστή διοίκηση, το σεβασμό στην Πολιτεία και τους πολίτες που μας στηρίζουν σε δύσκολους καιρούς, τις ικανότητες του τεχνικού, διοικητικού και καλλιτεχνικού δυναμικού του οργανισμού, την αλλαγή νοοτροπίας που απαιτείται, την καινοτομία και πρωτοπορία ως απαραίτητες δυνάμεις δημιουργίας. Ως νέο δ.σ. θα συνεργαστούμε με το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Βούρο έχοντας πάντα κατά νου μια βασική αρχή: ότι το Θέατρο είναι οι άνθρωποί του και το κοινό του. Νέα αρχή, καλή δύναμη σε όλους» ανέφερε η κ. Λυσαρίδου.

 

Η νέα πρόεδρος είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, δραστηριοποιείται στον τομέα επικοινωνίας και χορηγιών. Στο παρελθόν εργάστηκε ως καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα και δίδαξε ως σύμβουλος Ισότητας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Είναι μέλος του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, της Μέριμνας Ποντίων Κυριών και μέλος του δ.σ. του σωματείου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέλος του δ.σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και μέλος του δ.σ. της Νέας Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών.

 

Της επίσημης ανακοίνωσης είχε προηγηθεί πλήθος σεναρίων που ήθελαν τον Δημήτρη Γαρούφα, πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρο του ΚΘΒΕ, να τοποθετείται στο «τιμόνι» του φορέα. Με την επιλογή Γαρούφα φέρεται να συμφωνούσε και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κωνσταντίνος Τζαβάρας. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γαρούφας δεν τοποθετήθηκε εκ νέου στη θέση του προέδρου λόγω «διαφωνιών τοπικών βουλευτών και παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας».

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πρόσωπα"
Κοινοποίησε