Εφαρμογή Ka-business

Η Τζάνετ Γέλεν για την προεδρία της FED

Πρόσωπα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Τζάνετ Γέλεν υποψήφια για την προεδρία της Fed, σημειώνοντας ότι η νυν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχει αποδείξει τις ηγετικές της ικανότητες.


 

Παράλληλα ο Ομπάμα κάλεσε την Γερουσία να επικυρώσει τον διορισμό της Γέλεν το ταχύτερο δυνατό, σημειώνοντας ότι είναι «εξαιρετικά εξειδικευμένη» για τη θέση αυτή.

Αν επικυρωθεί ο διορισμός της, η Γέλεν θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της Fed.

Ο Ομπάμα εξήρε επίσης τον νυν πρόεδρο της Fed Μπεν Μπερνάνκι, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο. Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Μπερνάνκι μια «φωνή σοφίας σε μια εποχή αστάθειας της αγοράς» και σημείωσε ότι βοήθησε στην ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ μετά την χειρότερη ύφεση που αντιμετώπισαν έπειτα από τη «Μεγάλη Ύφεση» του 1929.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε πως «η Τζάνετ Γέλεν είναι η πιο ειδικευμένη υποψήφια για την θέση αυτή βάσει πάντοτε της εμπειρίας της και των διαπιστευτηρίων της».

Ο Λευκός Οίκος αναμένει ότι η Γερουσία, η οποία θα πρέπει να επικυρώσει τον διορισμό της, θα εξετάσει τα προσόντα της και θα προχωρήσει άμεσα στον διορισμό της, πρόσθεσε ο Κάρνεϊ.

Ωστόσο ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Κόρνιν εξέφρασε απόψε έντονες επιφυλάξεις για τον διορισμό της Γέλεν.

«Η κα Γέλεν ανήκει στην φιλελεύθερη σχολή σκέψης βάσει της οποίας ο καλύτερος τρόπος για να χειριστούμε τις δημοσιονομικές προκλήσεις του έθνους μας είναι να ρίξουμε περισσότερα χρήματα σε αυτές», δήλωσε ο τεξανός γερουσιαστής Τζον Κόρνιν.

«Αυτή η εμμονή με τα κίνητρα είναι ο λόγος που το έθνος βρίσκεται σήμερα σε αυτήν την δημοσιονομική συμφορά και το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι έναν ηγέτη στο τιμόνι της Fed που να στοχεύει σε περισσότερη ποσοτική χαλάρωση, η οποία βλάπτει την οικονομία μας», υπογράμμισε ο Κόρνιν.

Πηγή: naftemporiki

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πρόσωπα"
Κοινοποίησε