Εφαρμογή Ka-business

Το επόμενο βήμα της Αριάννας Χάφινγκτον

Πρόσωπα

Το επόμενο διαδικτυακό στοίχημα της Αριάννα Χάφιγκτον Στασινοπούλου, της δημιουργού του επιτυχημένου huffingtonpost.com, θα είναι και το πιο πολυτελές: Θα εμπλέκει τους πλούσιους και τους ισχυρούς του πλανήτη - ανάμεσά τους τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ - παρέχοντάς τους μια πλατφόρμα για να εκφράζουν την άποψή τους.


 

H ιστοσελίδα θα φέρει το όνομα World Post και πολύ λογικά θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός σε λίγες εβδομάδες.

Το σχέδιο αποτελεί μια σύμπραξη της Χάφινγκτον με τον μεγιστάνα Νίκολας Μπεργκρούεν, τον επονομαζόμενο «άστεγο δισεκατομμυριούχο», λόγω της τακτικής του να ζει σε ξενοδοχεία και να μην έχει σπίτια.

Ανακοινώνοντας το World Post το βράδυ της Τετάρτης, ο Μπεργκρούεν σημείωσε πως ο νέος ιστότοπος «δεν θα είναι μια πλατφόρμα για την ελίτ».

«Απλά πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι αναγνωρίσιμοι. Αλλά από την άλλη θα βλέπεις πολλές άγνωστες φωνές, φωνές νέων ανθρώπων, πλευρές που δεν είναι και τόσο εμφανείς» εξήγησε ο Μπεργκρούεν που θα κατέχει το 50%.

Η Χάφινγκτον από την πλευρά της είπε: «Θα βλέπεις όλους αυτούς τους αρχηγούς κρατών και τους ισχυρούς των επιχειρήσεων δίπλα σε έναν άνεργο από την Ισπανία, έναν φοιτητή από τη Βραζιλία. Αλλωστε η ψυχή του του HuffPo είναι ότι δεν υπάρχει ιεραρχία» προσέθεσε, αναφερόμενη στο site που δημιούργησε αλλάζοντας την εικόνα της ενημέρωσης στο διαδίκτυο.

Το The Huffington Post παρουσιάστηκε από την 64χρονη σήμερα Αριάννα Χάφινγκτον τον Μάιο του 2005. Ηταν τέτοια η επιτυχία του που το 2011 πωλήθηκε στον αμερικανικό γίγαντα των τηλεπικοινωνιών AOL, έναντι 315 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως η επονομαζόμενη «βαρώνη» των ΜΜΕ έχει ελληνικές ρίζες!

Η Αριάνα Στασινοπούλου, όπως λέγεται κανονικά γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1950 στην Αθήνα, φοίτησε στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ και το 1980 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Το 1981 παντρεύτηκε τον πρώην βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και εκατομμυριούχο Μάικλ Χάφινγκτον, ενώ παράλληλα συνέχισε τη συγγραφή βιβλίων αποκομίζοντας αρκετά έσοδα.

Το 1997, όταν ο σύζυγός της αποκάλυψε δημόσια πως ήταν αμφισεξουαλικός, η Αριάνα πήρε διαζύγιο, τις δύο κόρες τους και μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Το 2003, ως ανεξάρτητη υποψήφια διεκδίκησε ανεπιτυχώς τη θέση του κυβερνήτη της πολιτείας Καλιφόρνια. Στη συνέχεια, μετεξελίχθηκε σε μια από τις ισχυρότερες γυναικείες παρουσίες στον χώρο των αμερικανικών ΜΜΕ.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πρόσωπα"
Κοινοποίησε