Την Τοπική Μονάδα Υγείας Ευόσμου εγκαινίασε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη

Πολιτική

  Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να εγκαινιάσει τις υποδομές του ΤΟΜΥ στον Εύοσμο, μια από τις τρεις που λειτουργούν στο νομό και μια από τις 33 αντίστοιχες δομές υγείας στην Κεντρική Μακεδονία.  


 

Μαζί του και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος.

 

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρωθυπουργός δήλωσε:

 

Βρίσκομαι εδώ, για άλλη μια φορά, στη δυτική πλευρά της πόλης, γιατί γνωρίζω πολύ καλά όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, σε όλη τη χώρα, την ταξική αντίθεση που ήταν και η αιτία η οποία μας οδήγησε στην κρίση. Διότι οι άνθρωποι που ζουν εδώ, στη δυτική Θεσσαλονίκη, δεν είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν offshore και να βγάλουν τα λεφτά τους έξω αφορολόγητα» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αυτούς εμείς θέλουμε να στηρίξουμε και με αυτούς δίπλα- δίπλα θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία για τις μέρες που έρχονται, που θα είναι μέρες καλύτερης δημοσιονομικής δυνατότητας, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και μέρες ελπίδας και προοπτικής για τους νέους ανθρώπους, για τη νέα γενιά και γι΄ αυτούς που υπέφεραν περισσότερο.

Αυτή η προσπάθεια που τώρα υλοποιείται, έχει ίσως μια μεγαλύτερη αξία, γιατί δεν υλοποιείται σε μια εποχή που ο δημόσιος προϋπολογισμός έχει δυνατότητες. Δεν υλοποιείται σε μια εποχή που το δημόσιο χρήμα ρέει από τα μπατζάκια μας. Και μάθαμε, βεβαίως, ότι όταν έρεε από τα μπατζάκια μας δεν έγιναν υποδομές κοινωνικής προστασίας. Έφευγαν αριστερά και δεξιά προμήθειες και μίζες, δυστυχώς.

Έχει μεγαλύτερη αξία αυτή εδώ η προσπάθεια, διότι υλοποιείται σε μια περίοδο δημοσιονομικής στενότητας και παρά τη δημοσιονομική ασφυξία είμαστε σήμερα σε θέση να πούμε, εκεί που άλλοι απέτυχαν εμείς πετυχαίνουμε και βγαίνουμε από την κρίση και σε λίγους μήνες τα μνημόνια θα είναι παρελθόν. Ναι, πετυχαίνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και με το παραπάνω. Όχι μόνο τα πλεονάσματα που προέβλεπαν οι συμφωνίες με τους δανειστές μας, αλλά παραπάνω, γι΄ αυτό και έχουμε τη δυνατότητα, το περίσσευμα να το μοιράσουμε με δικαιοσύνη σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πολιτική"
Κοινοποίησε