Συνάντηση Παυλόπουλου Τσίπρα για το Σκοπιανό

Πολιτική

   Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει το Σάββατο  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  για τα όσα συζήτησε με τον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ . Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Το όνομα που αναμένεται να συζητηθεί είναι «Μακεδονία του Ίλιντεν», ωστόσο το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν υποχωρεί από τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» .    

Στην τελική ευθεία για το όνομα των Σκοπίων
Στην τελική ευθεία για το όνομα των Σκοπίων

 

Την ώρα που η φημολογία για συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων έχει φουντώσει για τα καλά μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ στην Σόφια, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις όποιες αποφάσεις και εξελίξεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο το πρωί του Σαββάτου στις 9.30 και αναμένεται να ορισθούν και τα τηλεφωνικά ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Την ίδια ώρα έχει φουντώσει η σεναριολογία τόσο από τα ελληνικά όσο και από τα σκοπιανά ΜΜΕ για το όνομα στο οποίο φέρονται να έχουν καταλήξει κιολας οι δυο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα που προκρίνεται από την πλευρά της ΠΓΔΜ είναι «Μακεδονία του Ίλιντεν». Μια ονομασία που παραπέμπει σε δύο ιστορικές εξεγέρσεις του 1903 και του 1945.

Τα δημοσιεύματα για την ονομασία δεν είναι μόνο από σκοπιανά αλλά και από κοσοβάρικα ΜΜΕ και αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει πολλούς. Ωστόσο, υπάρχουν και σκοπιανά ΜΜΕ που υποστηρίζουν μεν ότι βρέθηκε λύση για την ονομασία αλλά ότι το Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν δεν έγινε αποδεκτό.

Δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές λέει το Μαξίμου

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές της αναφορικά με την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. «Erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία», τονίζουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως «η υλοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ - ΝΑΤΟ)».  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός προτίθεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς το Σάββατο και την Κυριακή.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πολιτική"
Κοινοποίησε