Ντόμινο πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία για τα Σκόπια

Πολιτική

  Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό μετά τη συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας-Σκοπίων για την ονομασία της γειτονικής χώρας.Πολλές είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας, αντίθετα θετικά είναι τα σχόλια από το εξωτερικό.  

Θα φέρω το θέμα στη Βουλή, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ
Θα φέρω το θέμα στη Βουλή, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στον ΠτΔ θέμα απώλειας της δεδηλωμένης από την κυβέρνηση, λόγω της διαφωνίας του κυβερνητικού εταίρου με τη συμφωνία.  Σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο αρχηγός της της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε το θέμα :«Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόθεση του να υπογράψει διακρατική συμφωνία, μια συμφωνία που κατά την άποψή μας είναι βαθιά προβληματική» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως «όχι μόνο είναι αντίθετη με την άποψη του λαού και όχι μόνο γιατί παραχωρεί γλώσσα και εθνικότητα αλλά και γιατί ο Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος του είναι αντίθετος».

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση κατά την οποία ενώ δεν έχει κυβερνητική νομιμοποίηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια πραγματικότητα που μετά δεν θα μπορεί να αλλάξει» σχολίασε προς τον ΠτΔ καλώντας να επέμβει.

Ο κ Μητσοτάκης είπε πως θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη δυνατότητά του για να γίνει συζήτηση στη Βουλή.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου κάνουν λόγο για μια συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση αγνοώντας τη βούληση του ελληνικού λαού και καλούν τον πρόεδρο της δημοκρατίας ακόμη και να παραιτηθεί ώστε να μην συναινέσει σε προδοσία .

Αντιδράσεις στο εσωτερικό, συγχαρητήρια στο εξωτερικό

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μετά την ενημέρωσή του για τις εξελίξεις δήλωσε «Όσο υπάρχω στη ζωή θα πολεμώ για να ακυρώσω τη συμφωνία. Δεν εμπιστεύομαι τους σκοπιανούς»

Δεν αποτελεί λύση αλλά εθνική ήττα η συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ εκτιμά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τονίζει μάλιστα πως η μόνη λύση είναι να την κρίνει ο ελληνικός λαός, είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στηρίζουν τη συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, επισημαίνει ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία κάνει λόγο για μια «ιστορική συμφωνία» που θα ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία των δύο χωρών. Η πολιτική ηγεσία του Κοσόβου συνεχάρη Τσίπρα και Ζάεβ Το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πολιτική"
Κοινοποίησε