Στη Θεσσαλονίκη, Λονδίνο και Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός

Πολιτική

  Στη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός θα έχει ομιλίες, παρεμβάσεις και επαφές, μεταξύ άλλων, για την οικονομία, τα εθνικά θέματα, το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών  

Από τη Θεσσαλονίκη στο Λονδίνο και μετά στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας
Από τη Θεσσαλονίκη στο Λονδίνο και μετά στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας

 

Στη  Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Hyatt για να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση  του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας βρίσκεται σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο της ομιλίας του αναμένεται να είναι το ζήτημα της οικονομίας  αλλά και των επιχειρηματικών σχέσεων με τη γειτονική χώρα, καθώς έχουν μετά τη συμφωνία των Πρεσπών προκύψει διάφορα ζητήματα που  αφορούν μεταξύ άλλων την ονομασία προϊόντων που  παράγονται στη Βόρεια Ελλάδα και έχουν τον χαρακτηρισμό «μακεδονικά». Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει ακόμη για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο , δίνοντας μια πρόγευση των όσων θα ακούσουμε στις 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

   Από τη Θεσσαλονίκη ο κ Τσίπρας θα ταξιδέψει στο Λονδίνο όπου την Τρίτη (10/7) θα πάρει μέρος στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είχε αναλάβει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και είναι η πρώτη φορά που προσκαλείται η Ελλάδα σε αυτή. Σημειώνεται ότι για τη Σερβία και το Μαυροβούνιο η προοπτική ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι για το 2025. Για την πΓΔΜ και την Αλβανία η έναρξη των σχετικών διαδικασιών έχει οριστεί για το καλοκαίρι του 2019 και όσον αφορά στην πΓΔΜ εξαρτάται από το αν η γειτονική χώρα θα έχει εκπληρώσει όλα όσα προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την Πέμπτη 11 την Παρασκευή 12 Ιουλίου  πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην οποία θα συμμετέχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τους υπουργούς εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι ηγέτες των χωρών μελών της Συμμαχίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι αυτό της πρόσκλησης της πΓΔΜ γι αυτό αναμένεται να φτάσει στις Βρυξέλλες και ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ. Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να θέσει το θέμα και στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθεί στο περιθώριο της Συνόδου.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πολιτική"
Κοινοποίησε