Ανασχηματισμός ante portas

Πολιτική

Όλα δείχνουν πως ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο , ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει τα ονόματα του νέου Κυβερνητικού Σχήματος, σε μια προσπάθεια ν αλλάξει σταδιακά το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε και μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Καυτό Σαββατοκύριακο ενόψει ανασχηματισμού
Καυτό Σαββατοκύριακο ενόψει ανασχηματισμού

Στα ονόματα που ακούγονται για το νέο κυβερνητικό σχήμα ανήκουν κι αυτά του Κώστα Ζαχαριάδη και της Ράνιας Σβίγγου, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και την είσοδο της Λούκας Κατσέλη και Μαριλίζας Ξενογιακοπούλου ως ένα άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο.
Στους αμετακίνητους πάντως εμφανίζονται όσοι μέχρι σήμερα βρίσκονται στο Υπουργείο Οικονομικών , άλλωστε χάρη και στη δική τους συμβολή επιτυγχάνεται τέλος του μήνα και η έξοδος από τα μνημόνια. Έτσι Τσακαλώτος Χαρίτσης, Χουλιαράκης , παραμένουν αμετακίνητοι.
Αντίθετα προς απομάκρυνση φαίνεται ότι οδεύουν οι Λυδία Κονιόρδου , ενώ ερωτηματικά παραμένουν και για ορισμένα ονόματα του μέχρι τώρα κυβερνητικού σχήματος. Για παράδειγμα δεν αποκλείεται να απομακρυνθεί από τη θέση του ο σημερινός υπουργός Παιδείας , ενώ "παίζονται" θέσεις και ονόματα που έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως σε μια προσπάθεια να εξωραϊσει το αρνητικό κλίμα ο Πρωθυπουργός, δεν αποκλείεται να μετακινήσει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Πάνο Καμένο , αλλά κυρίως λόγω του Σκοπιανού και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Πολιτική"
Κοινοποίησε