Εφαρμογή Ka-business

Μάθημα ζωής από την οικογένεια Τσιμιρίκα!

  Πέντε χρόνια  έχουν περάσει από τότε που ο 15χρονος Τηλέμαχος, έχασε τη ζωή του στη προσπάθεια του να σώσει τα μικρότερα αδέρφια του , όταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012  ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους,  στην Μεσορόπη Καβάλας.  


 

Οι γονείς και  τα 7 αδέρφια του δίνουν μάθημα ζωής. Μέσα από τις στάχτες τους, με τη δύναμη του θεού όπως λένε στο ka-business.gr συνεχίζουν τη ζωή τους.  Αν και ο πόνος της απώλειας είναι αβάσταχτος .

 

Όπως μας είπε η μητέρα του , κα Ειρήνη Αυγερινού, συνταξιούχος καθηγήτρια Γαλλικών, «... δεν βγαίνουν από την ψυχή μας...φέτος πρώτη χρονιά στολίσαμε το σπίτι μας. Μεγάλη δύναμη μας έδωσε ο ιερέας του χωριού Αβραά, Τσιμιρίκας αλλά και η αγάπη του κόσμου στο χωριό».

 

Η χαροκαμένη μάνα, αυτές τις άγιες ημέρες.... Ζει... με την ανάμνηση των αδικοχαμένων... δικών της αγγέλων. Του 15χρονου Τηλέμαχου, του 7χρονου Γεράσιμου και του 5χρονου Ανδρέα.

 

Με την γέννηση του πρώτου εγγονού, όπως είπε στο ka-business.gr , με δάκρυα στα μάτια, o πατέρας των παιδιών, μαθηματικός- υπάλληλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Τσιμιρίκας, ήρθε ξανά η ζωή στο σπίτι μας ενώ τον Φεβρουάριο θα αγγαλιάσουμε και τον άλλο μας εγγονό που θα ονομάσουμε Τηλέμαχο»

 

 

Λίγα μέτρα μακριά από τις στάχτες -καθώς δεν απέμεινε τίποτε από το παλιό τους σπίτι -  μίσθωσαν από την ΕΤΑΔ, χάρη στην επιμονή του προέδρου του, το νέο τους σπιτικό.

 

Σήμερα και ως φοιτήτρια Θεολογίας στο ΑΠΘ η κα Ειρήνη Αυγερινού βοηθάει την εκκλησιά του Αγίου Τίμιου προδρόμου ενώ κάθε Σάββατο, διδάσκει μαθήματα παιδαγωγικά,  στους γονείς του χωριού. 

 

 

Η οικογένεια Τσιμιρικα με τη δύναμη της Πίστης έχει κρατηθεί στα πόδια της. Η απώλεια των τριών αγγέλων αξεπέραστη, η ζωή τους όμως.... πρέπει να  συνεχίσει.

 

 

 


Από: Ραλλιώ Λεπίδου

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία ""
Κοινοποίησε