Η Εύη Σιαμαντά, μιλά στο ka-business.gr

  Μία ερμηνεύτρια που σε ταξιδεύει με τη φωνή της, αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική αν και για την Εύη Σιαμαντά,  αυτό που τη δελέασα δεν ήταν η πολιτική αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση, με τη πιθανότητα να έχει πιο ενεργή δράσει στον τόπο της. Κατεβαίνει με τον συνδυασμό "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" του Απόστολου Τζιτζικώστα.    


 

 

Η Εύη Σιαμαντά, μίλησε στη Ραλλιώ Λεπίδου, για την κοσμοθεωρία της στο θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, στα δυνατά της σημεία για να εκλεγεί και στις προτεραιότητές που θα θέσει.

 

 

 

 

Τί σχέση έχει μία ερμηνεύτρια με την πολιτική;

 

Δεν θα έλεγα πως έχω αυτοσκοπό την πολιτική όσο ότι με δελέασε η πιθανότητα της πιο ενεργής μου δράσης στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μου σε περίπτωση εκλογής μου. Είναι τοπική αυτοδιοίκηση κ αυτό με αφορά πιο άμεσα από το να λειτουργώ στα πλαίσια μιας πολιτικής παράταξης. 

 

 

 

 

Τί πρέπει να αλλάξει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πώς μπορείτε εσείς να βοηθήσετε;

 

Δεν έχω σκοπό να αλλάξω κάτι αλλά να συνδράμω και να έχω έναν πιο επίσημο ρόλο στην πολιτιστική πραγματικότητα που είναι άλλωστε και ο τομέας που υπηρετώ τοσά χρόνια... Έχω συνεργαστεί ήδη με το κέντρο πολιτισμού της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας με επιτυχία σε αξιόλογα δρώμενα. 

Άλλωστε ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού είναι ένας νέος σύγχρονος άνθρωπος πολύ ανοιχτός και δεκτικός σε νέα  projects ..

 

 

 

Σήμερα 2 στους 3 είναι υποψήφιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί κάποιος να σας ψηφίσει;

 

Είναι δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπει στην διαδικασία του εκλέγεσθαι. Ούτως η άλλως κάθε κοινωνική πράξη είναι έμμεσα πολιτική τοποθέτηση. Ζω μεγάλωσα και εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη τα 2/3 της ζωής μου. Έχω χαράξει μια πορεία που όποιος παρακολουθεί τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μπορεί να με κρίνει από πολλές πλευρές. Σαν καλλιτέχνη πρώτα και δεύτερον σαν προσωπικότητα. Μπορώ να πω πως μετά από τόσα χρόνια είμαι σε θέση να αξιολογήσω να συνδράμω και γιατί όχι να ενισχύσω το ήδη επιτυχημένο πολιτιστικό έργο της περιφέρειας. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που ο ίδιος ο περιφερειάρχης με κάλεσε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του.

 

 

 

Αν εκλεγείτε στην ΠΚΜ, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;

Οι προτεραιότητες μου θα έχουν την χροιά της συμβούλου όσον αφορά τα πολιτιστικά.  Είμαι επαγγελματίας μουσικός και τραγουδίστρια που συναναστρέφεται κατά κόρον τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης μας και όχι μόνον αυτής. Θα προσπαθήσω να αναδείξω τον πολιτισμό ως σύμβουλος και να εργαστώ με το κέντρο πολιτισμού της περιφέρειας εκπροσωπώντας τρόπον τινά τους καλλιτέχνες της πόλης μέσα από νέα δρώμενα και δραστηριότητες ούτως ώστε να χαρακτηρισθεί η κεντρική Μακεδονία σαν  πρωτοστατούσα  στον πολιτισμό. Πάντα έχοντας σαν "όπλο" τους τοπικούς καλλιτέχνες που πιστέψτε με είναι εξαιρετικά αξιόλογοι και συναγωνίζονται με ευκολία αντίστοιχους παγκοσμίως . 

 

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία ""
Κοινοποίησε