Μάρνη Χατζηεμμανουήλ: μιλά στο ka-business.gr από τη δημοσιογραφία στην τοπική αυτοδιοίκηση

  Μετά την πολύ επιτυχημένη εκπομπή της στην ΕΡΤ3 «Κυριακή στο χωριό» όπου γνώρισε από κοντά ανθρώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τις παραδόσεις τους, τα έθιμά τους, αλλά και τα προβλήματα τους, η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ κατεβαίνει υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Απόστολου Τζιτζικώστα.  


 

Μιλώντας στο ka-bsuiness.gr περιγράφει το λόγω που την έχει κάνει να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, την εμπειρία της αλλά και για το πώς θέλει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Τί σας οδήγησε να πάρετε την απόφαση να κατεβείτε στις περιφερειακές εκλογές;

 

Πιστεύω ότι είμαι σε θέση να συνεισφέρω ουσιαστικά στην πόλη μου και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι αποκόμισα μέσα από τη μακρόχρονη εργασία και εμπειρία μου στο σκληρό στίβο της δημοσιογραφίας.

Ως Θεσσαλονικά, που ήταν πάντοτε δική μου επιλογή να επιστρέφω στη γενέθλια πόλη μου θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσω στον τόπο μου ότι ευλογημένο αποκόμισα  μεγαλώνοντας εδώ, στη Θεσσαλονίκη με τη μακραίωνη ιστορία, τον πολιτισμό και τους αγαπημένους φίλους και συντοπίτες.

 

 

 

Τί πρέπει να αλλάξει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πώς μπορείτε εσείς να βοηθήσετε;

 

 

Η 10ετής ενασχόλησή μου με την Περιφέρεια της χώρας λόγω της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό» μου δημιουργεί την πεποίθηση ότι γνωρίζω από κοντά τόσο τα θετικά όσο και τα μελανά σημεία των περιοχών που επισκέφθηκα. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  την «περπάτησα» σπιθαμή προς σπιθαμή κάνοντας ρεπορτάζ από τα πρώτα ακόμα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», γνωρίζοντας από κοντά τους ανθρώπους της, τις παραδόσεις της, τα έθιμά της αλλά και τα προβλήματά της και τις προοπτικές της.

 

 

Η Περιφέρεια είναι ο κόσμος της. Είναι οι συνθήκες που καλούνται να εκτιμήσουν, να προσαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν. Για παράδειγμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε έξι Νομούς από τους επτά που η κύρια επαγγελματική δραστηριότητα των κατοίκων είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία. Ο Νομός Θεσσαλονίκης από την άλλη με το σύγχρονο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον νευραλγικής σημασίας λιμένα της πόλης της Θεσσαλονίκης καλείται να διαδραματίσει άλλο ρόλο.

Η Κεντρική Μακεδονία κατέχει σημαντική γεωπολιτική θέση καθώς συνδέει  τα Βαλκάνια με την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη με την Ασία. Αυτό που καλούμαστε κάθε φορά να απαντήσουμε είναι το να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Κατά την άποψή μου η νυν Διοίκηση της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας απέδειξαν με τη δουλειά τους ότι τα ζητήματα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν είναι τυχαίο ότι για πέμπτη συνεχή χρονιά έχουμε την πανελλαδική πρωτιά στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

 

 

 

 

Γιατί κάποιος να σας βοηθήσει;

 

Θεωρώ ότι η πορεία μου μέχρι σήμερα και η προσήλωσή μου στους στόχους που χρειάστηκε να υπηρετήσω και σε κάθε πόστο που κλήθηκα να συνεισφέρω είναι το εχέγγυο για την ουσιαστική βοήθειά μου όπου κριθεί απαραίτητο.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία ""
Κοινοποίησε