Εφαρμογή Ka-business

Ποια είναι η Τενίστρια που κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο;

  Νέο πρόσωπο και άφθαρτο, ο λόγος για την Αφροδίτη Λατινοπούλου η οποία δηλώνει έτοιμη να δώσω τη δική της μάχη για να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες  ώστε οι Έλληνες να μην μεταναστεύουν και να ζουν αξιοπρεπώς στην πατρίδα τους. Καταβαίνει στη A΄ Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία.  


 

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου μιλά στο ka-business.gr για την απόφασή της να κατέβει στις εκλογές και για τις προτεραιότητές της, εάν εκλεγεί. Ο αθλητισμός , που ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής της, συνέβαλε καθοριστικά για αυτή της, την απόφαση. Μιλά στο ΚΑ  για τις προτεραιότητές της και για την επιλογή της να είναι στο ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Τι  σχέση έχει μία τενίστρια με την πολιτική? υπάρχει σχέση?

 

Τα δυο βασικότερα προβλήματα που αντιμετώπισα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου ήταν τα οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη στήριξης και η αδυναμία συνδυασμού σπουδών -αθλητισμού .Έχω χρέος να βοηθήσω στην επίλυση των προβλημάτων που εγώ βίωσα. Η δημιουργία κινήτρων για τους επιχειρηματίες προκειμένου να στηρίξουν αθλητές είναι επιτακτική ανάγκη αφού όμως πρώτα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. Στην Ελλάδα οι αθλητές στην ηλικία των 18 καλούνται να αποφασίσουν εάν θα σπουδάσουν ή θα συνεχίσουν τον αθλητισμό με την αβεβαιότητα του μέλλοντος στην ηλικία των 35 ετών. Δεν υπάρχει το αντίστοιχο σύστημα του εξωτερικού στην Ελλάδα όπου τα πανεπιστήμια δεν εμποδίζουν την αθλητική σου καριέρα ,αντιθέτως ο αθλητισμός και οι σπουδές αλληλοϋποστηρίζονται σε τέτοιο βαθμό που μπορείς να έχεις υψηλές επιδόσεις και στα δυο. Συγκεκριμένα στο τένις θεωρώ πως έπρεπε ήδη να γίνονται πρωταθλήματα συλλόγων -ομάδων μετά την ηλικία των 18 ετών ώστε να οι αθλητές να συνεχίσουν να αγωνίζονται και εντός της χώρας ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει η οικονομική ενίσχυσή τους από τους συλλόγους.

 

 

Πώς αποφασίσατε  να επιλέξετε τον συνδυασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη?

 

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο και μπορεί να φέρει την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να φέρει τις απαραίτητες δημοσιονομικές αλλαγές και να «τακτοποιήσει το  μπάχαλο που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητα μας η ενότητα, η υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα και η βελτίωση συνθηκών του δημοσίου αλλαγές στην παιδεία κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, η στήριξη των οικογενειών και φυσικά το νέο πρόγραμμα υγείας το οποίο έχουμε ήδη παρουσιάσει. Για όλους αυτούς τους λόγους είμαι έτοιμη να δώσω τη δική μου μάχη ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες αυτές ώστε να μην αναγκάζονται οι επόμενες γενιές να φύγουν στο εξωτερικό και οι Έλληνες να ζήσουμε αξιοπρεπώς!

 

 

Αθλητισμός και πολιτική πάνε μαζί?

 

Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο,  σε αυτό το σχολείο μαθαίνεις να πειθαρχεις, να θέτεις στόχους αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να μαθαίνεις από αυτά, να σέβεσαι, να σηκώνεσαι όταν πέφτεις και να αντέχεις στον πόνο, στην πίεση και στην απογοήτευση. Όλα αυτά δεν διδάσκονται αλλά είναι πολύτιμα εφόδια για την πολιτική καθώς όλοι γνωρίζουμε ποσό δύσκολος χώρος είναι. Έχοντας ζήσει τον δύσκολο δρόμο του αθλητισμού νιώθω έτοιμη για κάθε μάχη στον στίβο της πολιτικής.

 

 

Μεγάλος συνωστισμός των υποψηφίων γιατί κάποιος να σας  ψηφίσει?

 

Διότι χρειαζόμαστε ανανέωση προσώπων. Είμαι νέα και έμεινα στην Ελλάδα για να συμμετέχω στον αγώνα βελτίωσης των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που θα έχει η γενιά μου τα επόμενα χρόνια. Δεν θέλω να δω άλλους νέους να φεύγουν έξω και να αποχαιρετούν γονείς τα παιδιά τους. Δεν προέρχομαι από πολιτική οικογένεια και έχω ζήσει τα προβλήματα της καθημερινότητας . Έχω μάθει να ακούω και να προσπαθώ να βοηθάω όπως μπορώ. Είμαι διατεθειμένη να αγωνιστώ στο πλάι των συμπολιτών μου με έργα και όχι λόγια.

 

 

Εάν εκλεγείτε  ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας?

 

 Πρέπει  να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην παιδεία. Να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα ώστε από μικρές ηλικίες τα παιδιά να διδάσκονται πως να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη αλλά και να γνωρίζουν τα επαγγέλματα ακόμα από τη σχολική ηλικία μέσω πρακτικής γνωριμίας. Οι επόμενες γενιές πρέπει να φροντίσουμε να ασχοληθούν με επαγγέλματα τα οποία θα τους ενδιαφέρουν και φυσικά θα πρέπει να φροντίσουμε οι σπουδές να συνδέονται με την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία ""
Κοινοποίησε