Εφαρμογή Ka-business

Ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης στην πολιτική σκηνή

  Μιλά στο ka-business.gr // Λίγο πολύ αναμενόμενο,  καθώς ο Δημήτρης Βενιέρης λόγω της Δημοσιογραφικής του εμπειρίας, εδώ και χρόνια, γνωρίζει τα  «καλά και τα ανάποδα» της πολιτικής σκηνής. Έχει ΑΠΟΨΗ για πολλά, αν του δώσει ο κόσμος την ψήφο εμπιστοσύνης στις 7 Ιουλία, καθώς κατεβαίνει με την ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ίσως και να δώσει λύσεις , κάτι που ψάχνουμε όλοι.... αλλά δεν βρίσκουμε.  


 

Συνέντευξη του Δημήτρη Βενιέρη στο ka-business.gr

 

Ένας δημοσιογράφος τί ζητά στην πιλιτική σκηνή;  Πώς αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές και ειδικότερα με τον συνδυασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη;

 

Πολιτική και δημοσιογραφία είναι ούτως ή άλλως όμοροι χώροι. Στην πραγματικότητα είναι «μεσοτοιχία», γι΄αυτό και πολλοί δημοσιογράφοι, ύστερα από κάποια χρόνια, κάνουν το μεγάλο βήμα και κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο.

Στη δημοσιογραφία, η δουλειά μας κρίνεται καθημερινά από τον κόσμο, το ίδιο συμβαίνει και στην πολιτική.

Απαντώντας τώρα στο ερώτημα «γιατί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», θα σας έλεγα, γιατί οι απόψεις μας σε μία σειρά ζητημάτων συμπίπτουν απόλυτα.

Δεν είναι  πρώτη φορά που είχα πρόταση από κάποιο κόμμα. Από το 1989 οπότε είχα δεχτεί την πρώτη πρόταση να είμαι υποψήφιος, ακολούθησαν ακόμη τρεις, αλλά για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά δεν τελεσφόρησαν. Αυτή τη φορά όμως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πρόκληση και θέλω να την αντιμετωπίσω, όχι μόνο όπως είπα, γιατί υπάρχει ταύτιση απόψεων με τον Προέδρο της ΝΔ, αλλά και γιατί πιστεύω, πως η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Την επόμενη μέρα, στην αλλαγή της σελίδας, που πρέπει να γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά, επιθυμώ να συμβάλλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτήν την ευκαιρία ζητώ να μου δώσουν οι πολίτες.

 

Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και πώς πιστεύετε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν;

 

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ταλανίζει και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Η αντιμετώπισή της προϋποθέτει γρήγορα αντανακλαστικά από τη νέα κυβέρνηση, καθώς οι πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους. Στις άμεσες προτεραιότητες της ΝΔ, είναι η πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, οι οποίοι θα κατανεμηθούν στην ομάδα ΔΙΑΣ και στη ΔΕΛΤΑ, η οποία θα ανασυσταθεί. Πέρα από όλα αυτά, θα γίνουν φυσικά και οι απαραίτητες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Η καθημερινή αύξηση της εγκληματικότητας είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και απόρροια των ιδεοληψιών της. Το κατ' ευφημισμόν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα αποκτήσει ξανά τον κρίσιμο ρόλο του. Η πολιτική βούληση υπάρχει από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να γίνουν γρήγορα όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να αισθανθεί ο πολίτης ασφαλής ξανά.

Επίσης μεγάλο ζήτημα για τους Θεσσαλονικείς είναι το κακό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών από το μοναδικό-προς το παρόν-μέσο μαζικής μεταφοράς στην πόλη, τον ΟΑΣΘ. Έγινε φανερό σε κάθε πολίτη εδώ και αρκετούς μήνες, ότι η κατάσταση πλέον με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι τραγική. Πολύ λιγότερα λεωφορεία στους δρόμους, πολλές βλάβες, πολλές καθυστερήσεις, πολλή ταλαιπωρία για τους πολίτες. Είναι επίσης φανερό, ότι η λύση της κρατικοποίησης, που εφάρμοσε  ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα έλυσε.

 

Πολλοί  οι υποψήφιοι σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές , γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βενιέρη;

 

Όλα αυτά τα τριάντα χρόνια που βρέθηκα μπροστά από τις κάμερες και πίσω από τα μικρόφωνα, δημιούργησα και διατήρησα μία μοναδική σχέση με το κοινό: μία σχέση που βασίζεται στην απόλυτη ειλικρίνεια. Όσοι με παρακολουθούν και ξέρουν τη δουλειά μου, ξέρουν ότι ποτέ δεν «χάιδεψα αυτιά», έλεγα πάντοτε ευθαρσώς την άποψή μου, ακόμη και με προσωπικό κόστος. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και στο Κοινοβούλιο.

Η ειλικρίνεια αυτή εκτιμήθηκε και εκτιμάται από το κοινό και δεν έχω σκοπό να «προδώσω» αυτή τη σχέση, αλλά να την ενδυναμώσω. Πάντα μέσα από τη δημοσιογραφία, προσπαθούσα όχι μόνο να αναδεικνύω τα προβλήματα, αλλά και να συμβάλλω στην επίλυσή τους, όπου αυτό ήταν δυνατό. Το ίδιο θέλω να κάνω μέσα από την πολιτική πλέον. Στόχος μου είναι να παραμείνω η ίδια, δυνατή «φωνή» που γνωρίζει ο κόσμος εδώ και δεκαετίες και η πολιτική είναι ένα πεδίο, που μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό του πολίτη και να αγωνιστώ ακόμη πιο αποτελεσματικά για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου.

 

...και για να μην ξεχνάμε και την ιδιότητα σας ως Δημοσιογράφος,  ποιά είναι η θέση σας στη συμφωνία των Πρεσπών πώς καλύψατε το γεγονός;

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ξεκάθαρα μία επιζήμια εθνικά συμφωνία. Συνιστά εθνική υποχώρηση, καθώς για πρώτη φορά παραχωρήσαμε «μακεδονική» ιθαγένεια, γλώσσα κτλ. Έγινε βεβιασμένα και πρόχειρα. Είναι μία συμφωνία, αποτέλεσμα μυστικής διπλωματίας, που συνομολογήθηκε ερήμην της αντιπολίτευσης, αλλά και του λαού, ο οποίος εξέφρασε τη σθεναρή αντίθεσή του με δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επανειλημμένως μας έχει πει ότι «γράφει ιστορία», επέλεξε να δώσει μία κακή λύση στο ονοματολογικό, βιαστικά και επιπόλαια, έχοντας στο μυαλό του προφανώς, όχι το εθνικό συμφέρον, αλλά το Νόμπελ Ειρήνης, που ποτέ δεν ήρθε...

Την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών βρέθηκα στους Ψαράδες καλύπτοντας δημοσιογραφικά το γεγονός. Ήμουν κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, όταν τραγούδησε περιχαρής το «Happy Birthday» στον Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος εκείνη τη μέρα είχε γενέθλια. Είδα από κοντά τα γέλια των κυβερνώντων, τις υπογραφές, και άκουσα με τα αφτιά μου τον πρωθυπουργό να λέει μια φράση που μου έχει εντυπωθεί, ότι «Είμαστε εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον». Δυστυχώς φτάσαμε σ΄ένα σημείο, που το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον, είναι να παρακολουθούμε αν τηρούνται πιστά οι όροι της συμφωνίας από την άλλη πλευρά και φυσικά, όπως έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η χώρα δεν πρέπει να απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ.

 

 

Καλή επιτυχία!

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία ""
Κοινοποίησε